Leijonat.fi

       

Lämäreiden, Rokin ja Kärppien hanke aktivoi nuoria seuratoimintaan

Lämäreiden, Rokin ja Kärppien toimesta maaliskuussa käynnistynyt ESR-hanke aktivoi syrjäytymisuhan alla olevia nuoria seuratoimintaan. Nyt jokaiseen seuraan haetaan hanketyöntekijää ja koko hankkeen yhteistä projektikoordinaattoria, joiden tehtävänä on synnyttää mallit koko suomalaisen seurakentän hyödynnettäviksi, lajista ja paikkakunnasta riippumatta.


Projektin tavoitteena on kehittää kolmannen sektorin mahdollisuuksia tuottaa seuratoiminnan kautta innovatiivisesti palvelutoimintoja urheilutoiminnan lisäksi. Tarkoituksena on kartoittaa ja tuottaa uusia seuratoiminnan muotoja, joilla pyritään löytämään toimintamalleja parantamaan mm. lasten ja nuorten sosiaalista osallisuutta.

Kohderyhmänä ovat esim. syrjäytymisuhan alla olevat nuoret, joita halutaan hankkeen avulla aktivoida mukaan seuratoimintaan.

- Urheiluseuroja ja avun tarpeessa olevia nuoria löytyy jokaiselta paikkakunnalta. Uskomme, että yhteiskuntavastuuta voidaan toteuttaa myös seuran näkökulmista käsin, kunhan mallit on mietitty, Jääkiekkoliiton Lapin aluehallituksen puheenjohtaja Hannu Herva sanoo. 
- Esimerkiksi jääkiekkoseuroista löytyy monenlaista tekemistä. Joukkueiden tukitoimintojen lisäksi jokaisessa seurassa tarvitaan ihmisiä mm. some-kanavia tai verkkosivuja pyörittämään tai vaikkapa kahvilaan ja ottelutapahtumiin erilaisiin tehtäviin. Samalla muiden vapaaehtoistyöntekijöiden taakka pienenee, kun työ jakaantuu useamman tekijän kesken.

Koska hankkeen toteuttajina ovat uraa uurtavasti jääkiekkoseurat, tavoitteena on löytää osallistumisen ja aktivoinnin muotoja nimenomaan jääkiekon piiristä. Hankkeen tulokset on kuitenkin tarkoitettu koko suomalaisen seurakentän ja kuntien hyödynnettäviksi, lajista ja paikkakunnasta riippumatta.

Hanke on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama ESR-hanke. Rahoitukseen osallistuvat myös Kemin, Rovaniemen ja Oulun kaupungit.

Hankkeen eteenpäin viemiseksi Kemin Lämärit ry, Rovaniemen Kiekko ry ja Oulun Kärpät 46 ry hakevat nyt kuhunkin seuraan yhtä kokopäiväistä hanketyöntekijää ajalle 01.03.2015 – 28.02.2018. Hankkeen hallinnointi toteutetaan Kemissä, Kemin Lämärien toimesta ja tehtävään haetaan projektikoordinaattoria (oto).

Kolmen hanketyöntekijän ja oto-projektikoordinaattorin hakuilmoitus löytyy täältä.


 

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: