Leijonat.fi

       

Lätkälaakson Levottomat luistelee jääkiekkoperheiden kirjahyllyihin

Lätkälaakson Levottomien luoja Ilkka Metsälä poikansa Iiron kanssa sarjakuvan juoneen sopivassa talvisessa ympäristössä. Lätkälaakson Levottomien luoja Ilkka Metsälä poikansa Iiron kanssa sarjakuvan juoneen sopivassa talvisessa ympäristössä.

Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, ja nyt lehtipisteistä on saatavilla myös jääkiekkoaiheinen koko perheen sarjakuva Lätkälaakson Levottomat.


64-sivuisen sarjakuvan on käsikirjoittanut, piirtänyt ja värittänyt rovaniemeläinen Ilkka Metsälä, jolle jääkiekko on ollut läheinen laji lapsuudesta asti niin penkkiurheilijana kuin liikunnanharrastajanakin.

- Päädyin nykyään yleisten tietokonevärityksien sijaan käsin värittämiseen, koska sillä tavalla sain mielestäni piirroksiin vieläkin enemmän sellaista vanhan ajan ulkojäätunnelmaa! Lätkälaaksossa eletään aikaa, jolloin tietokoneista ei tiedetty mitään, ja sähköäkään ei ole vielä keksitty, Metsälä kertoo.

Tarinassa lämpöä kaihtavat Ikiroudan veljekset - Ilmari ja Ilpo - vaeltavat kylmään ja talviseen Pohjolaan. Ilpo ryhtyy rakentamaan omaa mökkiä meren rannalle nykyisen Helsingin kohdalle, kun taas Ilmari inhoaa merituulta ja tarpoo ylemmäs Pohjoiseen. Siellä hän lopulta löytää kauniin laakson, jonne hän päättää rakentaa oman mökkinsä.

Monet muutkin lämpöä kaihtavat persoonat vaeltavat Pohjolaan ja pian Ilmari ja Ilpon alueita voidaan kutsua kyliksi. Ilmari kehittää vauhdikkaan luistelupelin lätkän, ja pian kylien kaikki iltatoiminta töiden jälkeen liittyi lätkään ja sen kehittämiseen. Kylät pelaavat keskenään joka ilta, mutta kerran kuussa Lätkälahden Liuku tulee ottamaan mittaa lajin synnyinkehdosta Lätkälaakson Levottomista.

- Rakastan kaikkea urheilua, mutta kyllä tämä maailman nopein joukkuepeli on aina ollut lähinnä sydäntäni ja siinä on niin paljon elementtejä, joista saa revittyä huumoria, että ajattelin jääkiekon olevan paras urheilusarjakuvan laji, Metsälä tuumii.

”Pääkohderyhmän kommentit ovat olleet innostuneita”

Ilkka Metsälä kertoo saaneensa idean jääkiekkoaiheisen sarjakuvan tekemiseen jo vuosia sitten, mutta monimutkainen ja haastava projekti siirtyi aina vain eteenpäin.

- Lopulta päätin, että Sotshin olympialaisiin mennessä saan sarjakuvan valmiiksi! Koska tekeminen painottui iltaan ja usein yöhönkin, en aivan ehtinyt tuohon deadlineen, mutta lopulta viime keväänä tämä noin vuoden kestänyt urakka oli valmis.

Metsälällä riittää ideoita jatko-osien tekemistäkin varten.

- Jos lapset ja muutkin kiekkoihmiset ottavat Lätkälaakson ensimmäisen osan lämpimästi vastaan, niin kyllä Levottomista saa lukea jatkossakin. Pääkohderyhmän eli ala-asteikäisten poikien kommentit ovat olleet niin innostuneita, että eiköhän jatkoa tule! Sekä joukkueissa pelaavat että harrastelijapelaajat ovat pitäneet hahmoista ja juonesta.

Tällä hetkellä sarjakuva-albumia voi vielä kuukauden ajan ostaa Lehtipisteistä kautta maan. Lehtipisteen kampanjan päätyttyä Lätkälaaksoa voi tilata sen internetsivuilta.

- Löysin sellaisen kustantajan, jonka reaktio Lätkälaaksoon innostunut ja joka oli valmis tarjoamaan albumia myös junnujen varainkeruutuotteeksi. Tulemme tarjoamaan Lätkälaakson Levottomia kaikille halukkaille maamme junnujoukkueille, jotka saavat jokaisesta myydystä albumista niin merkittävän provision, että niillä on mahdollisuus saada oikeasti harrastusta helpottava summa tililleen, Metsälä päättää.

 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: