Leijonat.fi

       

Mikkelin Alueen Harrasteliigat liikuttavat lapsia ja aikuisia

Korttelikiekkotoiminta kerää ala-asteikäisiä lapsia mukaan myös Mikkelin naapurikunnista. Mukaan pääsee ilman kilpataustaa ja edullisin kustannuksin. Korttelikiekkotoiminta kerää ala-asteikäisiä lapsia mukaan myös Mikkelin naapurikunnista. Mukaan pääsee ilman kilpataustaa ja edullisin kustannuksin.

Vuodesta 2008 saakka Mikkeli keskuspaikkanaan toiminut MAHL eli Mikkelin Alueen Harrasteliigat on useiden eri urheilulajien harrastetoimintaa järjestävä yhdistys. Jääkiekko on alusta asti ollut yksi MAHL:n lajikirjon kulmakivistä.


MAHL:n järjestämässä jääkiekkotoiminnassa harrastajia riittää lapsista eläkeikäisiin saakka, ja toiminnan tavoitteena on löytää jokaisella pelihaluja omaavalle omaa tasoa vastaavaa peliseuraa. Nuorimmat tutustuvat lajiin korttelikiekkotoiminnan parissa, ja kokeneemmat pelaajat taistelevat sarjapisteistä useaan eri tasoon jaetuissa sarjoissa.

- Jääkiekko toimi yhtenä isoimmista lajeista toiminnan runkoa muodostettaessa. Tilausta harrastekiekolle oli, sillä muun muassa jokavuotisia turnauksia oli tekijäporukan toimesta järjestetty jo talvesta 2005-2006 alkaen. Harrasteliigalle jääkiekon osalta oli havaittu kysyntää, johon päätettiin vastata tarjonnalla, kertoo MAHL:n toiminnanjohtaja Tuomas Anttonen.

 

Miesten harrastesarjassa pelaa entisiä Liiga- ja Mestis-pelaajiakin, ja joukkueet on jaettu eri tasoisiin sarjoihin, jotta toiminta on jokaiselle mielekästä.

 

Jääkiekon lisäksi pisimpään lajitarjonnassa ovat olleet mukana jalkapallo, beachsoccer ja salibandy. Jääkiekon suosio on kasvanut vuosien saatossa. Ensimmäisenä toimintavuotena harrastajia oli 166 ja nyt luku on 328.

- Ensimmäisenä vuotena joukkueita oli kahdeksan. Näistä joukkueista jatkaa edelleen kuusi. Osa on ollut välillä pois toiminnasta ja sittemmin palannut mukaan. Mukana on yksi kasvattajajoukkue (Team 70´s), jonka kautta uusia harrastekiekkojoukkueita on syntynyt suoraan tai välillisesti kahdeksan kolmelle eri sarjatasolle.  Nykyisellään MAHL:n kolmessa eri sarjatasossa on joukkueita yhteensä 21, Anttonen tuumii.

- Viikoittaisen sarjatoiminnan lisäksi, jääkiekossa on aloitettu avoimien  pelivuorojen pyörittäminen, johon kaikki ovat tervetulleita. Vuoroja on kaksi viikossa ja niillä sarjatoiminnassa mukana olevien pelaajien lisäksi, muitakin pelaajia tutustumassa MAHL-jääkiekkoon. Avoimet vuorot ovat helppo tapa tulla tutustumaan jääkiekkoon.

 

Viime talvena Mikkelin torilla järjestettiin pipolätkätapahtuma.

 

Harrasteotteluita seurataan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, ja otteluista tehdään verkkoon juttuja.

- Kaikki nämä luovat sarjalla yhteisöllisyyttä ja mielenkiintoa, puheaihetta työpaikkojen kahvipöytiin sekä torinkulmille. Sarjatoiminnan lisäksi MAHL järjestää kaksi kertaa viikossa avoimia pelivuoroja, joihin saa tulla mukaan osallistumismaksulla. Näillä MAHL:n järjestämillä vuoroilla on alkuvuoden aikana käynyt yhteensä 150 pelaajaa. Vuoroilla kävijöistä lähes puolet ovat sellaista väkeä, jotka eivät vielä ole mukana jääkiekon sarjatoiminnassa. Jääkiekon harrastajamäärät viikkotasolla MAHL:ssa lähentelee siis tämän kauden puolella jo 400 jääkiekon harrastajaa.

Lisätietoa toiminnasta:

www.korttelikerho.fi
www.mahl.fi
www.turnauspiste.fi
 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: