maanantai, 15 toukokuu 2017 09:49

Urheiluvakuuttamisen pelikirja uusiksi

Kirjoittanut Toimitus

– Sanotaan ettei seitsemän ottelun play-offs -sarjaa voi voittaa onnenkantamoisilla. Yhtä vähän sattumaa on siinä, että tälläkin hetkellä yli 80 urheilun lajiliittoa, Jääkiekkoliitto mukaan lukien, suosittelee jäsenistölleen Sporttiturva-vakuutusta, väittää OP Vakuutuksen urheilupäällikkö Ari Koski.

– Urheilujärjestöt toimivat minusta hyvin vastuullisesti kun vaativat meiltä ratkaisuja ja palveluita jotka eivät vahingon hetkellä tuota pettymyksiä. Kuten niin monissa muissakin asioissa, asiakkaiden odotukset kasvavat ja ne pitää täyttää tai ylittää. Palvelun nopeus ja helppous korostuvat odotuksissa hinnan ja kattavuuden ohella.

– Vakuutamme Sporttiturvalla vuosittain lähes puoli miljoonaa urheilijaa. Niinpä suurelle osalle suomalaisista ensimmäinen palvelukokemus OPsta liittyy urheiluun. Siinäkin mielessä olemme paljon vartijoita, sanoo Koski.

Jotta etumatka säilyisi, pelikirjaa pitää meilläkin jatkuvasti päivittää. Urheiluvakuutusten osalta se tarkoitti huomattavia parannuksia toissa kaudelle, ja Pohjola Sairaaloiden avaaminen uusilla paikkakunnilla on auttanut odotusten ylittämisessä.

– Korvauspalveluistamme olen tietysti tottunut kuulemaan hyvää palautetta, mutta viime aikoina urheilijoiden kokemukset Pohjola Sairaaloista ovat kyllä ihan oma lukunsa, Koski kertoo.

Kun sairaalan idea on mietitty puhtaalta pöydältä ja asiakkaan silmin, lopputuloksesta herää ensimmäisenä kysymys ”miksei sairaaloiden hoitoketjua ole rakennettu näin jo aika päiviä sitten?”.

Pohjola Sairaalassa hoivamestari ottaa asiakkaan vastaan ja huolehtii siitä, että aikaa esim. ortopedille ja magneettikuvaukseen ei tarvitse odotella.

Yhtä vähän asiakkaan tarvitsee huolehtia korvaushakemuksen täyttämisestä saati odotella maksusitoumusta vakuutusyhtiöstä, koska OP Vakuutuksen korvauspalvelijat hoitavat asian paikan päällä saman tien.

Vakuutuksissa on eroja
– Vakuutusta ottaessa kannattaa vertailla niiden ominaisuuksia ja hintoja, kannustaa Koski.

– Aina ei kannata mennä halvimman vakuutusmaksun mukaan, vaan on tärkeä tietää, mitä vakuutus kattaa ja mikä esimerkiksi sen omavastuu on. Näin ei tule ikäviä yllätyksiä tapaturman sattuessa eteen, hän sanoo.

– Meille OPssa on tärkeää, että vahinkotilanteessa asiakas saa ensiluokkaista palvelua, pääsee nopeasti hyvään hoitoon ja asioiden hoito on asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman helppoa.

Mitä seuraavaksi?
Pohjola Sairaaloissa toimii eturivin urheilulääkäreitä. Heidän aloitteestaan on käynnistetty erityisesti harrastevalmentajille suunnattu Sporttimestari-toiminta, jonka tavoite on auttaa seuroja kehittämään valmennustaan urheiluvammojen vähentämiseksi.

– Urheilulääkäreillämme ja kumppanimme UKK-instituutin tutkijoilla on maailmanluokan asiantuntemusta urheiluvammoista ja niiden ehkäisystä valmennuksellisin keinoin. Haluamme auttaa tämän tiedon jakamisessa ja tarjoamme siksi Sporttimestarimme kaikkien kumppanilajiemme seurojen käyttöön.

– Tämäkin on hyvä esimerkki siitä, miten voimme ja haluamme menestyä yhdessä asiakkaidemme kanssa, OP Vakuutuksen urheilupäällikkö Ari Koski korostaa.
 

Kiinnostaako seuraasi yhteistyö? Ota yhteyttä niin sovitaan tapaaminen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.