Leijonat.fi

       

USA Hockeyn aluevalmentaja Guy Gosselin: ”Muistan Hannun ja Markun oikein hyvin”

Guy Gosselin tarkkaili helmikuussa Vierumäellä Pohjola-leirin pelaajien otteita. Guy Gosselin tarkkaili helmikuussa Vierumäellä Pohjola-leirin pelaajien otteita. Kuva: Petteri Ikonen

Helmikuussa Suomessa vieraili yksitoista USA Hockeyn aluevalmentajaa, jotka jalkautuivat suomalaisiin seuroihin ja osallistuivat Vierumäellä järjestetylle Pohjola-leirille.


Yksi yhdysvaltalaisvalmentajista oli Guy Gosselin, joka omalla pelaajaurallaan kiekkoili yliopistovuosiensa jälkeen AHL:ssä.

Gosselinilla oli sopimus hänet NHL:ään varanneen Winnipeg Jetsin kanssa, mutta muun muassa loukkaantumiset estivät pääsyn NHL:ään.

AHL:ssä hän pelasi pari kautta Moncton Hawksin riveissä. Samassa joukkueessa pelasivat myös Suomen silloiset maajoukkuehyökkääjät Hannu Järvenpää ja Markku Kyllönen.

- Muistan Hannun ja Markun oikein hyvin, ja Teppo Numminen tuli Winnipegiin samaan aikaan kuin minäkin olin organisaatiossa, Gosselin tuumi helmikuussa Vierumäellä.

- Teemu Selännekin kävi jo 1980-luvun lopussa leirillä Jetsin kanssa, mutta hänen aikansa tuli vasta seuraavalla vuosikymmenellä. Markku oli todella iso hyökkääjä, ja Hannun tapasin myöhemmin vielä Albertvillen olympialaisissa.

USA tuhosi Suomen mitalihaaveet

Gosselin pelasi urallaan kolmet MM-kisat, ja jo ennen Albertvillen olympialaisia hän edusti maataan olympiatasolla Calgaryssa vuonna 1988. Suomessa Gosselin kävi pelaamassa 1991, jolloin Suomessa pelattiin MM-kilpailut.

- Siitä on jo 24 vuotta aikaa. Taisin olla 24 kiloa kevyempikin, Gosselin nauraa.

- Kisat olivat hieno kokemus, vaikka emme mitalia saavuttaneetkaan. Pääsimme kuitenkin ylempään jatkosarjaan.

Suomi jäi kotikisoissaan ylemmän jatkosarjan eli niin sanotun mitalisarjan ulkopuolelle. Yksi ratkaisevista pistemenetyksistä tuli juuri USA:ta vastaan, kun USA voitti Suomen 2-1.

Todd Krygierin löysähkö maskiton laukaus painui Markus Kettererin vartioimaan Suomen maaliin, ja tuo osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

- Se oli hiukan onnekas maali, mutta mekin jäimme lopulta ilman mitalia. Kaikki arvokilpailut olivat kuitenkin hienoja kokemuksia, vaikka emme joukkueena menestyneetkään mitalien arvoisesti, Gosselin päättää.

 

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: