Leijonat.fi

       

Vuoden naiskiekkoteko -palkinto Mini Aurora Cupille

HC Nokia voitti E-tyttöjen turnauksen. HC Nokia voitti E-tyttöjen turnauksen.

Suomen Jääkiekkoliiton nais- ja tyttökiekkovaliokunta on päättänyt palkita Tampereella maaliskuun lopussa järjestetyn Mini Aurora Cupin ja sen järjestelyistä vastanneen työryhmän Vuoden naiskiekkoteko -palkinnolla.


Nais- ja tyttökiekkovaliokunta haluaa korostaa, että vaikka Mini Aurora Cup on Suomen Jääkiekkoliiton tuote, kuuluu palkinto ennen kaikkea Hämeen tyttökiekkoihmisille, jotka olivat mukana toteuttamassa tapahtumaa. Järjestävinä seuroina toimivat Fortuna, HC Nokia, Ilves, KPK, Pirkkalan Pingviinit, Sisukiekko, HPK ja Tappara.

Mini Aurora Cup on loistava esimerkki nais- ja tyttökiekon edistämisestä paikallisella ja kansallisellakin tasolla, ja mukana eri tehtävissä oli viitisenkymmentä talkootyöntekijää.

Mini Aurora Cup keräsi ympäri Suomen Tampereen Tesoman jäähalleihin lähes 300 tyttökiekkoilijaa E-tyttöjen (2003 ja sen jälkeen syntyneet) ja GHD-tyttöjen (2005 ja sen jälkeen syntyneet) turnauksiin.

Varsinaisten seurajoukkueiden lisäksi E-tyttöjen sarjassa oli yksi joukkue, joka oli koottu eri paikkakuntien poikajoukkueissa pelaavista tytöistä. GHD-tytöissä tällaisia yhdistelmäjoukkueita oli kaksi.

E-tyttöjen turnauksessa voitoin vei HC Nokia. GHD-tytöt eivät pelanneet sijoitusotteluita vaan peleissä taisteltiin enemmän ilosta kuin voitosta. Kahdessa sarjassa pelasi yhteensä 22 joukkuetta.

Vuoden naiskiekkoteko -palkinto jaetaan tämän viikon torstaina 16. huhtikuuta Tampereella pelattavan Suomi - Venäjä Euro Hockey Tour -ottelun yhteydessä. Palkinnon noutavat Markku Hannunkivi (Pirkkalan Pingviinit), Virpi Harjula (Tappara) ja Marianne Pelttari (Ilves).

Aikaisemmin palkinnon on saanut muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka palkittiin vuonna 2010.

 

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: