Leijonat.fi

       

Leijonanpolku // Mikko Kousa otti ison askeleen Lahdesta Helsinkiin

Mikko Kousa tuo Lukon ja Leijonien takalinjoille kiekollista osaamista. Mikko Kousa tuo Lukon ja Leijonien takalinjoille kiekollista osaamista. Kuva: Pasi Mennander

Julkaisemme juttusarjan pelaajien erilaisista poluista maajoukkueeseen ja kansainvälisiin kaukaloihin. Tänään esittelyvuorossa on Mikko Kousan Leijonanpolku.


Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti Mikko Kousa, 26, pelasi kotikaupunkinsa joukkueissa 21-vuotiaaksi saakka kunnes hän haki muutaman ottelun ajan pelituntumaa Mestiksestä Heinolan Kiekon riveistä.

Isompi hyppy uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen oli kuitenkin jo ovella. Kaudeksi 2010-2011 Kousa siirtyi Helsinkiin HIFK:n takalinjoille.

- Tuttujen Lahden kuvioiden jälkeen poislähteminen oli seuraava askel. Helsinkiin siirtyminen oli itselleni suuri kasvun ja aikuistumisen paikka. Helsingistä lähdin hakemaan myös menestystä, ja sitä tulikin.

HIFK voitti Kousan ensimmäisellä kaudella Suomen mestaruuden. Toisella HIFK-kaudella mitali jäi haaveeksi, mutta Kousa pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan A-maajoukkueeseen. Suomea hän oli aikaisemmin edustanut alle 18- ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa.

- Omilla vahvuuksilla pitää pelata. Ei sinne arvokisoihin heikkouksillakaan pääse. EHT-peleissä olen pyrkinyt pelaamaan omilla vahvuuksillani, ja niitä pitää tuoda nyt entistä enemmän esille, jotta pääsisin ensimmäistä kertaa arvokisoihin.

Jälkimmäisen HIFK-kauden jälkeen Kousa suuntasi KHL:ään, mutta hän siirtyi kesken kauden Ruotsin pääsarjaan. Sen jälkeen yksi kausi vierähti Jokereissa, mutta Jokerien KHL-joukkueeseen hän ei päätynyt.

- KHL on asteen kovempi sarja kuin Liiga, ja tykkäsin KHL:n meiningistä, vaikka se onkin aika raadollista. Viime kauden jälkeen ei ollut juurikaan vaihtoehtoja, ja en alkanut myöskään tyrkyttää itseäni Jokereille.

- Mielestäni oli hyvä jäädä Suomeen pelaamaan, ja Rauman Lukon tarjoama kokonaisuus kuulosti hyvälle. Meillä on hyvä joukkue kasassa.

Kousan edustama Lukko pelaa paraikaa Liigan välieräsarjaa Tapparaa vastaan, ja raumalaisjoukkue on yksi kauden ennakkosuosikeista.

Kousan haastattelu on julkaistu myös Leijonat-lehdessä 1/2015.

Minkälainen on sinun Leijonanpolkusi? Lue tästä, mistä Leijonanpoluista kertovassa juttusarjassa on kysymys.

Käy myös osoitteessa www.leijonanpolku.fi- sivusto on kattava infopaketti siitä, mihin asioihin eri ikävaiheessa olevan pelaajan tulee keskittyä matkallaan juniorista aikuiskiekkoilijaksi.

 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: