Leijonat.fi

       

×

Suomi-sarjan karsinnat – Näin pelataan

Karsinnat pääsystä Suomi-sarjaan kaudeksi 2017-18 käynnistyvät perjantaina 17. maaliskuuta.


Suomi-sarjan karsintaan osallistuvat Suomi-sarjasta playout –kierroksen hävinneet joukkueet Kiekkokopla Joensuusta ja KJT Hyrylästä ja II-divisioonan lohkovoittajat Haukat Järvenpää, PEPO HC Lappeenranta, MuIK Hockey Uusikaarlepyy ja TIHC Tornio.

II-divisioonan voittajilla on mahdollisuus osallistua karsintaan, mikäli joukkueet olivat aiemmassa kyselyssä ilmoittaneet halukkuudestaan nousta Suomi-sarjaan ja sarjasijoituksen niin mahdollistaessa sitoutuivat Suomi-sarjan lisenssin hakuun. Lisenssin hakijoita oli kaikkiaan 13 joista neljä voitti oman lohkonsa. Sarjamääräysten päätösten mukaan lohkovoittajien määrä riittää karsinnan pelaamiseen.

Karsintojen seuraavassa vaiheessa joukkueet on jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Kukin joukkue kohtaa oman lohkonsa muut joukkueet kerran vieraissa ja kerran kotona, viimeiset ottelut pelataan sunnuntaina 26. maaliskuuta.

Lohkossa A pelaavat Järvenpään Haukat, Hyrylän KJT ja PEPO HC Lappeenranta – lohkon otteluohjelma löytyy täältä.

Lohkossa B pelaavat Joensuun Kiekkokopla, MuIK Hockey Uusikaarlepyy ja TIHC Tornio – lohkon B otteluohjelma löytyy täältä.

Lohkovaiheen jälkeen lohkovoittajat pelaavat pääsystä Suomi-sarjaan paras kolmesta -menetelmällä. Suomi-sarjaan on jaossa yksi paikka ja näin voittaja pelaa kaudella 2017-18 Suomi-sarjassa.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: