Leijonat.fi

       

×

Suomi-sarja // Kiekkokopla järjestää ulkoilmaottelun

Menneellä kaudella Suomi-sarjassa debytoinut Joensuun Kiekkokopla pelaa Suomi-sarjassa ensi kaudellakin, ja ennakkoluuloton joensuulaisjoukkue on järjestämässä kauteen vähän ”ekstraa”.


Kiekkokopla suunnittelee pelaavansa tammikuussa yhden Suomi-sarjan runkosarjaottelun ulkojäällä.

- Aloitimme keskustelut Jääkiekkoliiton kanssa tapahtumasta jo kuluvan kevään aikana. Signaali on ollut erittäin positiivinen. Tällaisilla tapahtumilla saamme nostettua koko sarjan imagoa. Uskomme, että myös media voisi kiinnostua tästä, Kiekkokoplan hallituksen jäsen Jaakko Lipponen kertoo joensuulaisseuran verkkosivuilla.

Nykyisen Suomi-sarjan historiassa (pelattu vuodesta 1999 lähtien) ottelu olisi ensimmäinen ulkojäällä. Mestiksessä SaPKo ja Jukurit mittasivat paremmuuttaan ulkojäällä vuonna 2009 ja SM-liigassa niin sanottuja Talviklassikkoja on pelattu 2010-luvulla Helsingissä ja Tampereella.

Joensuussa valtakunnallista miesten sarjaa on pelattu viimeksi ulkojäällä kauden 1982-1983 alussa, jolloin Joensuun Kiekko-Pojat pelasi I divisioonaa ja Joensuun jäähalli ei ollut vielä valmistunut.

Uusi päävalmentaja

Kiekkokopla tiedotti myös uuden päävalmentajansa ja pelaajiensa sopimuksista. Uusi päävalmentaja on Suonenjoen Kiekko-Karhuja II divisioonassa viime kausina valmentanut Pekka Romppanen.

Pelaajista jatkosopimukset tekivät maalivahdit Sami Kosunen ja Tuomas Heikkonen, puolustaja Samu Lintunen sekä hyökkääjät Joonas Hyttinen, Jere Keränen, Jyri Laasonen ja Niko Hirvonen.

Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Jokipoikien A-nuorissa ja edustuksessa viime kausina pelanneet Nemo Huhta ja Sami Eklund sekä Jokipoikien kasvatti Teemu Juvonen, joka pelasi viime kaudella II divisioonaa Kontiolahden Kajastuksessa.

- Joukkueen valmistautuminen kauteen on jo aloitettu, jäälle menemme elokuun alussa. Tällöin on mahdollisuus tulla näyttämään osaamistaan myös joukkueen ulkopuolelta try-outtien muodossa, päävalmentaja Romppanen päättää.

Lisää aiheesta Kiekkokoplan verkkosivuilla.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: