Leijonat.fi

       

Rullakiekon SM //Pahalammen Sasu Hovi: "Emme tavoittele muuta kuin mestaruutta"

Sasu Hovi torjuu ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Pahalammen maalilla. Sasu Hovi torjuu ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Pahalammen maalilla. Kuva: Pasi Mennander

Pahalammen maalivahti Sasu Hovi on tuttu niin rullakiekko- kuin jääkiekkokaukaloistakin.


Tappara-kasvatti ehti vuonna 2014 päättyneellä jääkiekkourallaan pelata kotimaan lisäksi Tshekissä, Slovakiassa ja Itävallassa. Päättyneeksi kaudeksi Hovia vietiin eksoottisen kiekkomaan valmentajaksi.

- Minulta kysyttiin, voisinko olla Turkin maajoukkueen mukana ja katsoa samalla nuorten maajoukkueita vuoden ajan.

Vuoden pestiin Hovi ei pystynyt työkiireiden vuoksi sitoutumaan. Entinen jääkiekkomaalivahti pyörittää omaa urheiluvaateyritystä. 

- Sain kuitenkin sovittua kuukauden projektiluontoisen jutun miesten maajoukkueen mukana. Projekti käsitteli etenkin MM-kotikisoja.

Istanbulissa pelattiin maalis-huhtikuun vaihteessa jääkiekon kolmosdivisioonan maailmanmestaruuskilpailut, joihin Turkin maajoukkue valmistautui muun muassa leireilemällä Vierumäellä helmikuussa.

Kotikisoissa Turkki voitti kaikki viisi otteluaan ja nousi kakkosdivisioonan MM-kilpailuihin.

- Se oli kivaa. Nautin maalivahtivalmentamisesta ja tykkään olla tukena maalivahdille.

Hovi viihtyi Turkissa hyvin, vaikka maa oli etukäteen miehelle vieras.

- Se oli hieno kokemus, Istanbul on hieno kaupunki. Paikallisen leivissä työskennellessä pääsin myös paremmin kulttuuriin sisälle.

Turkkilaista jääkiekkoa Hovi kuvailee pikku hiljaa kehittyväksi. Maa panostaa kuitenkin vahvasti etenkin maajoukkuetoimintaan.

- Sarjataso on aika heikko. Siellä on muutama ihan OK joukkue. Maajoukkueeseen panostetaan aika paljon ja pelaajia leiritetään paljon. Ne pelaajat, jotka pääsevät maajoukkueeseen, harjoittelevat vuoden aikana ammattimaisesti.

Turkin maajoukkuetoiminnassa on mukana muitakin suomalaisia. Vesa Surenkin työskentelee apuvalmentajana ja Markku Raitamo huoltajana.

- Maajoukkue pärjää ihan hyvin. Jos sarjatasoa saisi seuraavaksi ylöspäin.

Ensi kauden suunnitelmat ovat miehelle vielä auki.

- Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta varmaan jotain vastaavaa teen. Maalivahtivalmentajatarjouksia on tullut myös muista joukkueista, Hovi kertoo.

Rullakiekko toimii kesäharjoitteluna

Rullakiekkoa Hovi on pelannut jääkiekon ohella kesäisin 2000-luvun alusta.

- Se on sopinut minulle kesäharjoitteluksi. Minulla on viidentoista vuoden kokemus lajista, ja se on edesauttanut minun jääkiekkouraani, Hovi selittää.

Rullakiekon SM-liigassa Hovi debytoi kaudella 2005 turkulaisen Kiekko-67:n paidassa. Pahalampeen mies siirtyi seuraavana vuonna, kun joukkue nousi SM-liigaan. Kuluva kausi on Hovin yhdestoista rullakiekon SM-liigassa.

Hienoimpia kokemuksia ovat SM-liigan pudotuspelien ohella myös MM-turnaukset. Hovi on torjunut Rullaleijonien mukana neljissä MM-turnauksissa.

- MM-kisat ja loppupelit ovat todella viihdyttäviä yleisölle. Tunnelma nousee hienoksi ja siellä on hieno itse pelata.

Pahalampi on rullakiekon SM-liigan kestomenestyjiä. Hovin mitalisaldo tamperelaisryhmässä on komea: neljä kultamitalia, yksi hopea ja kaksi pronssia.

- Arvostan kaikkia lajin parista saatuja mitaleita korkealle, Hovi vakuuttaa.

Myös tällä kaudella Pahalampi on mestarisuosikkien joukossa. Kultamitalia tavoittelee myös monta muuta kovaa joukkuetta.

- Inline Vantaa on ollut tänä vuonna pirteä ja kamppailee varmasti mitaleista. Veikot ja Koovee ovat perinteisesti olleet meille pahoja vastuksia, Hovi luettelee pahimpia kilpakumppaneita.

Sasu Hovin edustama Pahalampi isännöi tänään lauantaina Hakametsän kakkoshallissa Inline Vantaata. Ottelu alkaa kello 16.00.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: