Leijonat.fi

       

Rullakiekon SM // Viime vuoden parhaaksi rullakiekkoilijaksi valittu Jimi Palanto: "Kaverit ja hyvä ilmapiiri vetävät tänne"

Jimi Palanto oli kovassa vireessä viime vuoden MM-kilpailuissa, ja hän on tärkeä osa Pahalammen hyökkäyskalustoa rullakiekon SM-liigassa. Jimi Palanto oli kovassa vireessä viime vuoden MM-kilpailuissa, ja hän on tärkeä osa Pahalammen hyökkäyskalustoa rullakiekon SM-liigassa. Kuva: Pasi Mennander

Jimi Palanto on tuttu nimi rullakiekkokansalle. Viime vuonna Palanto kahmi käytännössä koko palkintopöydän niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.


Rullakiekon SM-liigassa Palanto palkittiin sekä runkosarjan parhaana pistemiehenä että parhaana maalintekijänä. Lisäksi hän oli liigan All Stars -hyökkääjä.

Vuoden 2015 MM-kisoissa Rullaleijonissa debytoinut Palanto voitti turnauksen pistepörssin ylivoimaisesti. Suomen joukkueen nuorin pelaaja valittiin myös turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

Tammikuussa urheilutoimittajain liitto valitsi Palannon vuoden 2015 parhaaksi rullakiekkoilijaksi.

- Olin kyllä tosi tyytyväinen, Palanto kommentoi palkintosaalistaan.

Suurimman osan vuodesta tamperelaishyökkääjä keskittyy jääkiekkoon, jonka myötä mies on päässyt kiertelemään Eurooppaa. Kaudeksi 2011-2012 Tappara-kasvatti siirtyi Toulouseen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kaudella 2013-2014 Palanto debytoi Ranskan ylimmällä sarjatasolla Villard-de-Lansissa.

- Lähdin armeijan jälkeen etsimään uusia kokemuksia ja niitä todellakin sain. Kolme vuotta Ranskassa oli todella hienoa aikaa, Palanto kertoo.  

Ruotsissa Palanto pyörähti kuluneella kaudella HC Köpingin paidassa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, kunnes palasi kesken kauden kotiin. Pelit jatkuivat Lempäälässä Mestis-seura LeKin riveissä. 

- Ruotsissa olisi loppunut kausi vähän aiemmin. Suomessa sain vielä kymmenisen peliä lisää. Sen takia tulin, Palanto selventää.

Kesän kynnyksellä Palanto vaihtaa luistimet rullaluistimiin. Maalitykki on pelannut Pahalammen paidassa vuodesta 2010.

- Kaverit ja hyvä ilmapiiri vetävät tänne. Kavereiden kanssa on kiva käydä pelireissuilla.

Viimeisen kuuden vuoden aikana mestaruutta on juhlittu NHL-tähtiäkin vilisevässä tamperelaisryhmässä kolmesti. Myös tänä keväänä Pahalammen ja Palannon tavoitteet ovat korkealla.

- Mestaruutta me tavoittelemme. Katsotaan miten pelit lähtevät rullaamaan, Palanto kommentoi. 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: