Leijonat.fi

       

Rullakiekon SM // Koovee lähtee kirkastamaan hopeaa kullaksi

Sami Markkanen on Koovee Rollersin kokenein pelaaja. Sami Markkanen on Koovee Rollersin kokenein pelaaja. Kuva: Pasi Mennander

Rullakiekon SM-liigan runkosarja käynnistyy 4. toukokuuta, ja mestaruusjahdissa on mukana seitsemän joukkuetta.


Runkosarja päättyy 11. kesäkuuta, ja sen jälkeen ohjelmassa on pudotuspelit runkosarjan neljän parhaan joukkueen kesken. Leijonat-toimitus otti selvää mitä Rullakiekon SM-liigan joukkueille kuuluu kauden kynnyksellä.

Tamperelainen Koovee jäi viime kaudella hopealle, kun Vuorelan Veikot oli loppuotteluissa liian kova vastustaja. Alkavaan kauteen Koovee lähtee kultamitali mielessään.

- Viime kaudesta jäi hyvä maku. Joukkue taisteli viimeiseen asti finaalissa Veikkoja vastaan, mutta kaveri oli nälkäisempi tällä kertaa. Viime vuoden parhaat pelit osuivat NHL-miehiä vilisevää Pahalampea vastaan pelattuun välieräsarjaan, jonka pystyimme voittamaan suoraan voitoin 2-0, Kooveen GM Jari Saloniemi kertoo.

Täksi kaudeksi Koovee sai muutaman vahvistuksen, joten edellytykset Suomen mestaruuden saavuttamiseen paranivat mukavasti.

- Saimme hankittua joukkueeseemme pitkän linjan maajoukkuemiehen, sillä maalivahti Juha   Taponen siirtyi somerolaisesta Pepe Rollersista meille.

- Myös vuoden 2011 mestarijoukkueemme pelaajat Mikko Sulonen ja Jonne Riekko siirtyivät takaisin ”Dynamon” riveihin.

”Maalinteko ja yhtenäinen puolustaminen”

Tamperelaisten hyökkäyskalustosta sen sijaan puuttuu alkavalla kaudella Juho Joki-Erkkilä, joka pelasi menneellä jääkiekkokaudella JHT:n riveissä Suomi-sarjassa.  

- Monivuotinen hyökkääjä ei Kalajoelle muuton vuoksi ainakaan tänä vuonna pelaa rullakiekkoa, GM Saloniemi selventää.

Alkavalla kaudella Kooveen tavoitteena on Suomen mestaruus, ja tamperelaisjoukkueessa tiedostetaan omat vahvuudet ja kovimmat vastustajat.

- Maalinteko ja yhtenäinen puolustaminen ovat vahvuuksiamme. Olemme saaneet vuodesta 2011 asti hankittua joka vuosi nuoria pelaajia, joita pystymme ajamaan sisään rullakiekon saloihin.

- Ennakkosuosikkeja ovat selkeästi Veikot sekä NHL-miehiä vilisevä Pahalampi. Veikkojen selkein vahvuus on laadukas hyökkäys ja taistelevat puolustajat. Pahalammella ehkä paras osa-alue on maalivahtipeli Sasu Hovin ansiosta.

Kirkkaimman kärjen kovimmiksi haastajiksi Kooveen leirissä nostetaan sarjanousijat Inline Vantaa ja CSKA Mordor.

- Ensimmäistä vuotta pelaavat joukkueet pääsevät pelaamaan ilman paineita joka peliin, ja odotettavissa onkin tiukkoja vääntöjä, Kooveen GM Jari Saloniemi päättää.

Koovee Internetissä:

Nettisivut: http://www.kooveerollers.org/
Facebook: https://www.facebook.com/koovee.rollers/
Twitter: https://twitter.com/kooveer

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: