torstai, 17 maaliskuu 2011 21:24

Nuorten SM: JYP Bluesin vastustajaksi finaaliin, jatkoajan sankari Henri Auvinen

Kirjoittanut

JYP otti torstai-iltana kolmannen voittonsa välieräsarjassa Jokereita vastaan ja eteni nuorten SM-liigan loppuotteluun, jossa vastustajaksi tulee Espoon Blues.JYP kukisti Jokerit voitoin 3-1. Ratkaiseva kamppailu oli menossa Jokereille, mutta Jasse Ikonen onnistui tasoittamaan JYPin pelatessa vajaalla, kun kolmatta erää oli jäljellä enää 37 sekuntia. Ikonen karkasi läpiajoon, ja seurasi oman laukauksensa jälkeisen irtokiekon ja ohitti huippuottelun Jokerien maalilla pelanneen Frans Tuohimaan.

JYPin 2-2 -tasoitusta edelsi tilanne, josta Jokereille jäi jossiteltavaa. JYP otti maalivahtinsa Samu Perhosen pois maalinsa suulta, kun kolmatta erää oli pelaamatta 1.55. Joukkue haki tasoitusta kuuden kenttäpelaajan voimin, kun Jokerien Markus Hännikäinen katkaisi jyväskyläläisten syötön ja käynnisti ylivoimahyökkäyksen. JYP-puolustaja Samuli Kankaanperä koukkasi keskialueella Hännikäistä ja tuomarit vihelsivät pelin poikki ja antoivat Kankaanperälle kaksiminuuttisen, vaikka JYPin pelaajat eivät kiekkoon olleet koskeneetkaan. Jokereilta vietiin hyvä mahdollisuus mennä 1-3 -johtoon ja tasoittaa ottelusarja.

JYPin tasoituksen jälkeen Jokerit pääsi aloittamaan jatkoerän ylivoimalla, mutta todellisia maalipaikkoja joukkue ei pystynyt luomaan. Sen sijaan paine Tuohimaan maalilla alkoi kasvaa.

Kamppailu ratkesi vasta videotarkistuksen jälkeen. JYPin puolustaja Henri Auvisen tulinen laukaus ohitti Tuohimaan, mutta tuomari halusi tarkistaa tilanteen videolta, vaikka JYP aloittikin hurjat voittojuhlat. Lopulta videokin todisti Auvisen laukauksen käyneen maalissa.

JYP pelasi edellisen kerran nuorten SM-finaaleissa keväällä 2006, jolloin se kaatoi finaalisarjassa Kärpät. Bluesin viimeisin mestaruus on vieläkin tuoreempi, sillä espoolaiset juhlivat mestaruutta kaksi vuotta sitten.

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta