keskiviikko, 08 kesäkuu 2016 17:34

Red Bull Salzburgin A-nuoret osallistuvat ensi kaudella Nuorten SM-liigan turnauksiin

Kirjoittanut Toimitus

Nuorten SM-liigassa pelataan kaudella 2016-2017 neljä turnausviikonloppua, joiden ottelut sisältyvät Nuorten SM-liigan runkosarjaan.

Varsinaisten sarjajoukkueiden lisäksi turnausviikonloppuihin osallistuu itävaltalaisen EC Red Bull Salzburgin akatemian A-nuorten joukkue, joka pelaa kotimaassaan Alppi-liigaa. Kyseinen sarja on Itävallan toiseksi korkein miesten sarjataso.

Suomi voitti menneellä kaudella sensaatiomaisesti sekä alle 20-vuotiaiden että alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudet, ja lisäksi A-maajoukkue saavutti MM-hopeaa. Suomen laadukas juniorituotanto ja -sarja herättivät itävaltalaisten mielenkiinnon osallistua neljään turnausviikonloppuun.

Red Bull Salzburgin organisaatio odottaa kovien kansainvälisten junioriotteluiden kehittävän joukkuetta, kun pelaajat pääsevät mittaamaan taitojaan huippuluokan juniorikiekkoilijoita tuottavan maan A-nuorten sarjan joukkueita vastaan.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkomaalainen joukkue pääsee pelaamaan Nuorten SM-liigaan. Olemme innoissamme siitä, että pääsemme pelaamaan Suomen tapaisen jääkiekkokansan junioreja vastaan, ja tämä on meille suuri etuoikeus, Red Bull Salzburgin akatemian johtaja Helmut de Raaf kertoo.

- Odotamme intensiivisiä ja kovavauhtisia otteluita, joissa kohtaamme kovassa fyysisessä kunnossa olevia ja taitavia pelaajia. Nämä pelit ovat ihanteellinen täydennys kauteemme, de Raaf jatkaa.

- Toivotamme Red Bull Salzburgin tervetulleeksi Nuorten SM-liigan turnauksiin, ja tämä kokemus rikastuttaa myös meidän sarjaamme ja juniorijoukkueitamme. Tulemme näkemään jännittäviä ja korkeatasoisia jääkiekko-otteluita. Mielestämme on tärkeää, että pystymme tekemään junioreissa kansainvälistä yhteistyötä myös sarjapelien parissa, Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen tuumii.

- Vaikka mennyt kausi oli maajoukkueillemme suuri menestys, haluamme löytää myös uusia tapoja kehittää pelaajiamme ja seurajoukkueitamme. Suomi on aina valmis rakentamaan kansainvälistä yhteistyötä ja löytämään uusia keinoja, joilla voimme kehittää koko kansainvälistä jääkiekkoperhettä. Näemme tämän yhteistyön olevan hyvä pelinavaus, ja jokaiselle pelaajalle tämä on mahdollisuus kehittyä, Nurminen jatkaa.

Jokaisena turnausviikonloppuna EC Red Bull Salzburg pelaa Suomessa kolme ottelua. Itävaltalaisjoukkue saa näin ollen kauden ohjelmaansa kaksitoista korkeatasoista junioriottelua. Ottelut pelataan Suomen Jääkiekkoliiton säännöin, ja  tulokset lasketaan Nuorten SM-liigan sarjataulukkoon.

- Nämä eivät ole mitään ystävyysotteluita vaan peleissä on oikeat panokset ja joukkueidensa parhaat suomalaiset junioripelaajat, Helmut de Raaf muistuttaa.

Nuorten SM-liigan turnaukset, joihin EC Red Bull Salzburg osallistuu:

18.-20.11.2016 Vaasa
25.-27.11.2016 Pori
13.-15.1.2017 Lappeenranta
20.-22.1.2017 Rauma

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta