Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Maalijuhlia Lahdessa – Puistola ja Hämäläinen iskivät kilpaa maaleja

Tapparan Patrik Puistola oli liekeissä perjantaina Nuorten SM-liigassa. Tapparan Patrik Puistola oli liekeissä perjantaina Nuorten SM-liigassa. Kuva: Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan perjantaikierroksen maalitykeiksi nousivat Tapparan Patrik Puistola ja Pelicansin Sakke Hämäläinen. Joukkueiden kohtaaminen tuotti 13 maalia, joista kaksikko vastasi peräti kahdeksasta. Katso perjantain kierroksen ratkaisijat.


Kärppien Aatu Luusuaniemi iski kaksi maalia JYPin verkkoon ja oli ratkaisemassa voittoa Jyväskylässä. 19-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt 36 ottelussaan 20 maalia. Eetu Päkkilä kirjasi syöttöpisteen kolmeen Kärppien maaliin. Voitto oli Kärpille neljäs peräkkäinen.

Ässät palasi voittokantaan kahden tappiopelin jälkeen voitolla Satakunnan paikallispelissä Lukosta. Ässät osui päätöserässä kolmesti. Puolustaja Niko Ervasti merkkautti pisteet 1+1 ja teholukeman +4. Maali oli Ervastille kauden ensimmäinen.

Blues tasoitti ottelun KalPaa vastaan ajassa 59.48 Aleks Haatasen onnistuessa. Voittomaalikilpailussa onnistuivat sekä Haatanen että kapteeni Aarne Talvitie. Bluesin ero KalPaan on nyt kolme pistettä.

KooKoo haki vierasvoiton HPK:sta voittomaalikilpailussa. Pietari Koskelainen oli ainoa onnistuja rankkareilla. KooKoo-maalilla Oskari Salminen torjui muhkeat 44 kertaa. 18-vuotias Salminen on torjunut kevätkauden kuudessa ottelussaan erinomaisella 94,2 prosentin varmuudella.

Tappara takoi neljä maalia Pelicansin verkkoon avauserässä ja karkasi ratkaisevasti vieraspelissään. Tapparan ykköstykiksi nousi toisen polven kiekkoilija Patrik Puistola, joka iski kiekon neljästi Pelicans-maaliin. U17-maajoukkueen laitahyökkääjä on tehnyt tulokaskaudellaan Nuorten SM-liigassa nyt 13 maalia. Pelicansin kaikki kaikessa oli Sakke Hämäläinen, joka osui myös neljästi. Toista kauttaan Nuorten SM-liigassa pelaava 19-vuotias sentteri kasvatti kauden maalimääränsä 17:ään.

Ottelut perjantaina 26.1.
JYP – Kärpät 3-4
Ässät – Lukko 5-1
Blues – KalPa 3-2 VL
HPK – KooKoo 3-4 VL
Pelicans – Tappara 5-8



Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: