Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Juuso Könönen perjantain maalitykkinä

Juuso Könönen oli huippuvireessä perjantaina. Juuso Könönen oli huippuvireessä perjantaina. Kuva: Pasi Mennander

KalPan Juuso Könönen oli perjantain kierroksen hahmo Nuorten SM-liigassa. Kierros tarjosi myös kaksi nollapeliä ja voittomaaleja kauden avausosumilla. Katso kierroksen avainpelaajat.


KalPan Juuso Könönen nousi joukkueensa ratkaisijaksi Pelicansia vastaan. Könönen laukoi kaikki kuopiolaisten kolme maalia; kaksi osumaa avauserässä ja hattutempun viimeistelleen maalin toisessa erässä. 19-vuotias Könönen on tehnyt tämän kauden 43 ottelussaan 14 maalia ja 32 pistettä. Jani Rauhala torjui KalPa-maalilla 18 kertaa ja pelasi kauden toisen nollapelinsä.

Lukko katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja kaatoi JYPin. Raumalaiset karkasivat toisessa erässä ratkaisevasti jo 3-0-johtoon. Voittomaalista vastasi Matias Rauvola, jolle osuma oli kauden 16:s.

Päivän toisen nollapelin kirjasi tililleen HPK:n Roni Salmenkangas, joka pysäytti Ässiä vastaan 19 kiekkoa. Nollapeli oli Salmenkankaalle kauden neljäs. HPK:n peliaikaykkönen, puolustaja Niklas Helin oli jäällä kaikkien joukkueensa maalien aikana ja merkkautti ottelusta pisteet 0+2.

Tapparan kolmosketju Samuel Parkkari (1+1) – Karri Forsblom (0+3) – Waltteri Merelä (1+2) oli avainroolissa tamperelaisten kaataessa Bluesin. Ketju oli jäällä neljän Tappara-maalin aikana ilman takaiskumaaleja. Puolustaja Jeremi Wehmas teki ottelun voittomaalin päätöserässä, kauden ensimmäisellä osumallaan.

Kärpät otti täyden pistepotin KooKoosta ja nousi sarjassa kakkoseksi ohi JYPin. Samuli Ervasti teki Kärpille kaksi maalia ja tuplasi kauden maalimääränsä. Tulokaspuolustaja Aleksi Matinmikko vastasi voittomaalista uransa ensimmäisellä maalillaan Nuorten SM-liigassa.

Ottelut perjantaina 19.1.
KalPa – Pelicans 3-0
Lukko - JYP 5-2
Ässät - HPK 0-3
Tappara - Blues 6-4
Kärpät - KooKoo 4-2

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: