Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Tässä ovat syyskauden tilastokärjet

Kärppien Vilho Heikkinen on kauden maalivahtiykkönen torjuntatehokkuudessa. Kärppien Vilho Heikkinen on kauden maalivahtiykkönen torjuntatehokkuudessa. Kuva: Pasi Mennander

Nuorten SM-liiga jatkuu kevätkaudella 10 joukkueen loppusarjalla ja 10 joukkueen alemmalla jatkosarjalla. Leijonat.fi esittelee syyskauden alkusarjan kovimmat pistemiehet, maalintekijät ja maalivahdit.


Eniten pisteitä
Jaakko Kuusisto, HPK // 21+26=47 (ka. 1,34)

20-vuotias Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti pelaa HPK:ssa neljättä kauttaan. Viime kaudella Kuusisto pelasi toisen kautensa Nuorten SM-liigassa ja voitti Suomen mestaruuden. Kautta häiritsivät loukkaantumiset, ja 22 ottelussa Kuusisto merkkautti pisteet 3+7=10. Tällä kaudella HPK:n ykkösketjun laitahyökkääjä on muodostanut tehokaksikon keskushyökkääjä Erkka Seppälän kanssa. Pisteitä on syntynyt tasaisesti ja Kuusisto oli johdattamassa HPK:ta erinomaiseen menestykseen erityisesti syyskauden jälkipuoliskolla.

Eniten maaleja
Mikko Juusola, KalPa // 23 maalia (0,77)

19-vuotias Juusola pelaa KalPan riveissä kolmatta kauttaan. Kuusamon Pallo-Karhujen kasvatti pelasi Kärppien junioreissa vuodet 2012-15. Viime kauden Nuorten SM-liigassa Juusola oli jo KalPan paras maalintekijä ja pistemies saldolla 20+34=54. Tämä kauden maaleista 17 on syntynyt tasakentällisin, viisi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Syyskaudella Juusola on tehnyt kaksi hattutemppua.

Eniten syöttöjä
Erkka Seppälä, HPK // 34 syöttöpistettä (0,97)

Viime kaudella Nuorten Suomen mestaruutta juhlinut 18-vuotias Seppälä oli tulokkaiden paras pistemies kirjaamalla runkosarjassa pisteet 11+32=43. Tällä kaudella Seppälä on ollut syöttöpörssissä omaa luokkaansa – viimeisissä 13 ottelussa on kertynyt 17 syöttöpistettä. Syyskauden syöttöpisteistä puolet on tullut ylivoimapelissä.

Tehopörssi
Jaakko Kuusisto, HPK // +24

Plusmiinustilaston kahdeksan parhaan joukossa on peräti kuusi pelaajaa HPK:sta. Kuusiston jälkeen tilastossa seuraavat Lukon Santeri Suistio (+22) ja HPK:n lukemaan +20 yltäneet Niilo-Kustaa Määttä, Eemeli Jeskanen ja Niklas Helin.

Eniten pisteitä / puolustajat
Joonas Viinikainen, JYP // 9+19=28 (0,82)

19-vuotias Viinikainen on JYPin omia kasvatteja. Kahdella edellisellä kaudella puolustaja pelasi myös Diskoksen riveissä, ja alkukautta haittasi  loukkaantuminen. Nyt Viinikainen on noussut sarjakakkosen tehopuolustajaksi ja koonnut valtaosan pisteistään tasakentällisin.

Eniten pisteitä / tulokkaat
Kaapo Kakko, TPS // 18+14=32 (1,23)

16-vuotias laitahyökkääjä kuuluu Nuorten SM-liigan mielenkiintoisimpiin pelaajiin. Viime kaudella Kakko teki B-nuorten SM-sarjassa 24 maalia 35 ottelussa ja debytoi myös Nuorten SM-liigassa. Tämä kausi on tuottanut myös debyytin Liigassa. Kakko on TPS:n syyskauden paras maalintekijä ja pistemies. Syys-lokakuussa Kakko takoi yhdeksän ottelun jaksolla pisteet 7+12=19.

Paras torjuntaprosentti
Vilho Heikkinen, Kärpät // 93,6

Toista kauttaan Nuorten SM-liigassa pelaava Heikkinen on torjunut vakuuttavasti syyskaudella. 17 ottelustaan hän on hankkinut 10 voittoa varsinaisilla peliajoilla. Syyskausi on tuottanut kaksi nollapeliä ja maalikeskiarvon 1,96.Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: