Leijonat.fi

       

Nuorten SM: KalPa-sentteri kaatoi Tapparan

Nuorten SM-liigan perjantaikierroksen nimeksi nousi KalPan Mikko Juusola, joka auttoi joukkueensa jatkoaikavoittoon Tapparasta. Sarjan kärkijoukkueet, JYP ja Kärpät, olivat kovilla, mutta ottivat voitot jatkoaikapeleissä.


Jokerit haastoi Ässät ja vei ottelun kahden maalin takaa-ajomatkalta voittomaalikilpailuun. Ässien Joel Järvenpää onnistui rankkareilla molemmilla yrityksillään ja ratkaisi voiton porilaisten eduksi.

JYP oli tiukoilla Jukureita vastaan. Jatkoajalla jyväskyläläisten sankariksi nousi Riku Sihvonen ajassa 62.02. Maali oli Sihvoselle jo kauden 15:s.

SaiPa otti neljännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Ilveksen. Bastien Maia iski kaksi ylivoimamaalia, joista ensimmäinen oli ottelun voittomaali. Ranskalaislaituri on kerännyt 21 ottelussaan 22 (11+11) pistettä.

KalPa palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen jatkoaikavoitolla Tapparasta. Tamperelaiset johtivat ottelua vajaan kuuden minuutin jälkeen jo 3-0, mutta kuopiolaiset veivät ottelun jatkoajalle Mikko Juusolan johdolla. KalPan ykkössentteri oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa pistein 2+2 ja iski myös jatkoaikamaalin ajassa 62.44.

Lukko jatkoi pisteputkeaan seitsemään otteluun vierasvoitolla Sportista. Lukon Matias Rauvola kirjasi ottelusta pisteet 1+1. Sportin Miro Lehtimäki teki joukkueensa ainokaisen ja onnistui maalinteossa jo kahdeksannen kerran 10 ottelun jaksolla.

Bluesin Ottoville Leppänen iski kaksi maalia ja Jere Huhtamaa pelasi nollapelin, kun espoolaiset kaatoivat TPS:n. Leppänen on neljän ottelun pisteputkessa (4+3) ja nousi samalla Bluesin kauden parhaaksi pistemieheksi saldolla 12+20=32. Huhtamaa pysäytti ottelussa 21 kiekkoa ja pelasi kauden toisen nollapelinsä.

Kärpät nappasi jatkoaikavoiton HIFK:sta Atte Karppisen ratkaisulla (61.32). Puolustaja Juho Korhonen oli jäällä kolmen Kärppä-maalin aikana ja saalisti kaksi syöttöpistettä. Korhonen on joukkueensa syöttötilaston ykkönen.

Pelicans otti neljännen voittonsa viimeisiin viiteen otteluun kaatamalla KooKoon. Voittomaalista vastasi Samu Kaasinen. Pietari Koskelainen teki kouvolalaisten molemmat osumat. Kahdeksassa viime ottelussaan Koskelainen on kirjannut pisteet 5+5.

Ottelut perjantaina 1.12.
Jokerit – Ässät 2-3 VL
SaiPa – Ilves 4-1
KalPa – Tappara 4-3 JA
JYP – Jukurit 4-3 JA
Sport – Lukko 1-3
Blues – TPS 3-0
Kärpät – HIFK 5-4 JA
Pelicans – KooKoo 3-2

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: