Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Luusuaniemi, Kivenmäki ja Kallio perjantain avainpelaajia

Aatu Luusuaniemi oli tehovireessä perjantaina Salzburgia vastaan. Aatu Luusuaniemi oli tehovireessä perjantaina Salzburgia vastaan. Kuva: Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan perjantaikierroksella viisi ottelua pelattiin Vaasassa. Kierros tarjosi peräti kolme jatkoaikamaalia, yhden nollapelin ja usea pelaaja onnistui viimeistelemään kaksi osumaa. Kärppien Aatu Luusuaniemi oli päivän tehokkain pelaaja.


Otto Kivenmäki oli Ässien ratkaisupelaaja, kun porilaiset kaatoivat Tapparan ja katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa. 17-vuotias Kivenmäki merkkautti ottelusta pisteet 2+1. 23 ottelun jälkeen pistesaldo näyttää lukemia 10+16=26.

Rasmus Smedberg syötti kolme osumaa ja Jani Siekkinen osui kahdesti, kun Lukko voitti Ilveksen. Smedberg kuuluu SM-liigan parhaisiin syöttäjiin 20 syöttöpisteellään.

Kärpät iski kolmesti ylivoimalla ja voitti Salzburgin. Aatu Luusuaniemi oli järjestelemässä oululaisten maaleista neljää pistein 2+2. Samalla Luusuaniemi rikkoi 30 pisteen rajan syyskaudella.

JYPin Joonas Viinikainen pelasti joukkueelleen lisäpisteen TPS:ää vastaan jatkoaikamaalillaan. JYP johti ottelua avauserässä jo 4-0, mutta TPS nousi tasoihin Olli Valtolan päätöserän kahdella osumalla. Valtolan neljän ottelun pisteputki on tuottanut pisteet 4+2.

HPK:n Joonas Uimosen jatkoaikamaali ylivoimalla ajassa 64.58 toi Kerholle lisäpisteen Sportia vastaan. Maali oli 19-vuotiaalle puolustajalle kauden toinen.

Blues jatkoi voittoputkessa kukistamalla HIFK:n. Oliver Kinnunen ratkaisi ottelun jatkoaikamaalillaan ajassa 63.25. Maali oli 18-vuotiaalle Kinnuselle kauden kahdeksas.

KalPan Aleksi Klemetti iski kaksi maalia SaiPan verkkoon kuopiolaisten kotivoitossa. Pistepörssin kärkimiehellä on koossa 25 ottelun jälkeen saldo  18+18=36.

Jukurien Benjamin Kallio torjui 29 kertaa ja kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Jukurit kaatoi Pelicansin kotonaan. Voitto oli mikkeliläisten viides kolmen pisteen voitto syyskaudella.

Ottelut perjantaina 17.11.

Tappara – Ässät 2-4
Ilves – Lukko 1-6
Kärpät – Salzburg 5-3
JYP – TPS 5-4 JA
Sport – HPK 2-3 JA
Blues – HIFK 3-2 JA
KalPa – SaiPa 6-2
Jukurit – Pelicans 3-0

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: