Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Kärpät piti pintansa kärkiottelussa – Ässien Tommi Laakso perjantain maalitykkinä

Nuorten SM-liigan perjantain kierroksella pelattiin seitsemän ottelua. Kärpät voitti HPK:n kärkiottelussa 3-2. Illan maalijuhlat nähtiin Espoossa, kun Blues ryöpytti Sportia peräti 12-1. Ässien Tommi Laakso oli päivän kovin maalintekijä neljän maalin illallaan.


Puolustaja Valtteri Ylitalo nousi Lukon ratkaisijaksi Jokereita vastaan. Ylitalo iski voittomaalin jatkoajalla ajassa 61.13. Osuma oli Ylitalolle kauden kolmas. Hän kuuluu sarjan tehokkaimpiin puolustajiin, kun 17 ottelua ovat tuottaneet saldon 3+11=14. Kaukaloon lähes kolmen viikon tauon jälkeen palannut Antti Saarela oli ottelun tehomies pistein 1+2. Lukko katkaisi voitollaan viiden ottelun tappioputkensa.

Blues takoi Sportia vastaan maaleja tasaiseen tahtiin ja peräti 16 pelaajaa kirjasi pisteitä 12 maalista. Markus Lahtinen ja Patrik Siikanen kirjasivat pisteet 2+1. 17-vuotias, tulokaskauttaan Nuorten SM-liigassa pelaavan Siikasen teholukema ottelusta oli muhkea +5.

SaiPa katkaisi neljän ottelun tappioputkensa Jukurien kustannuksella. Antton Mönkäre (2+1) oli kotijoukkueen tehomies.

JYP palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen kukistamalla TUTOn. 16-vuotias Henri Nikkanen merkkautti ottelusta pisteet 1+2. U17-maajoukkueen keskushyökkääjä on koonnut Nuorten SM-liigassa syyskauden 18 ottelussaan pisteet 7+7=14.

KalPa karkasi päätöserän kahden, 54 sekunnin välein syntyneen maalinsa ansiosta vierasvoittoon Tapparaa vastaan. Puolustaja Toivo Pennanen (1+1) oli mukana molemmissa osumissa ja kirjasi tililleen voittomaalin. Väkevä Jokipoikien kasvatti on pelannut syyskaudella 12 ottelua pistein 4+3.

Ässien laitahyökkääjä Tommi Laakso oli hurjassa vireessä vieraspelissä KooKoota vastaan. Laakso takoi ottelun toisessa erässä puhtaan hattutempun reilussa yhdeksässä minuutissa ja kruunasi iltansa ylivoimamaaliin päätöserässä. Laakso on tehnyt  neljän ottelun maaliputkensa aikana kahdeksan maalia.

Kärkiottelu HPK:n ja Kärppien välillä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta oululaiset olivat tehokkaita maalipaikoissaan ja veivät voiton. Voittomaalin teki toisessa erässä Eetu Päkkilä. Vilho Heikkinen torjui voittopelissään peräti 45 kiekkoa.

Ottelut perjantaina 20.10.

Jokerit – Lukko 4-5 JA
Blues – Sport 12-1
SaiPa – Jukurit 6-3
JYP – TUTO Hockey 5-1
Tappara – KalPa 5-6
KooKoo – Ässät 2-5
HPK – Kärpät 2-3

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: