Leijonat.fi

     

Team Kuortaneella neljän pisteen kotipeliviikonloppu

Linnea Melotindos ja Petra Nieminen tyytyväisinä maalin jälkeen. Linnea Melotindos ja Petra Nieminen tyytyväisinä maalin jälkeen. Kuva: Virpi Aralinna

Naisten SM-sarjan Team Kuortaneella oli vieraita viikonloppuna. Lauantaina HPK jätti Kuortaneelle yhden pisteen maalein 2-3 (JA) ja sunnuntaina Espoo United kolme pistettä maalein 4-3.


Team Kuortaneen ja HPK:n kolmas kohtaaminen on yhtä tasainen vääntö kuin kaksi edellistäkin. Tällä kertaa kuitenkin pisteet jaettiin, HPK:lle 2 ja Teamille 1. Samalla päästiin kokeilemaan sääntöuudistusta ja jatkoaikaa kolmella kenttäpelaajalla. Vaikka kentällä oli tilaa ja ilmavuutta, niin HPK:n Elviira Ylitalon voittomaali taisi syntyä enemmän tekemättä jättämisistä kuin tehdystä.

Varsinaisella peliajalla etenkin ensimmäisessä erässä Teamin pelaamisessa näkyi maajoukkuetauon katkaisema rutiinitoiminta. HPK sen sijaan oli aktiivisempi ja aika ajoin hallitsi peliä. Teamin maalissa Oona Mäki piti yllä joukkueen mahdollisuuksia voittoon.

Toinen erä teetti töitä molemmille maalivahdeille vähän enemmän. Kolmas erä kutitteli katsojien mahanpohjaa ihan viime sekunneille asti, kunnes Teamin Petra Nieminen täräytti kiekon HPK:n maaliin kuusi sekuntia ennen erän loppua.

- Pelin alku oli turhaa puskemista, mutta hieno nousu ja maltti loppua kohti, totesi valmentaja Arttu Sissala.

Sunnuntain peli oli jo ehjempi 60 minuuttinen. Oltiin jalalla parempia, jolloin kaveri joutui rikkomaan.

Sunnuntaina Espoo United jäähyili itsensä häviölle. Seitsemän kakkosta Teamin yhtä kakkosta vastaan antoi Teamille etulyöntiaseman. Maaleista puolet syntyikin ylivoimalla kolmikon Niina Koukkula, Linnea Melotindos ja Petra Nieminen toimesta. Teamin neljännen maalin sivalsi sarjatulokas Viivi Vainikka.

Espoon kaksi ensimmäistä osumaa maalasivat Kuortaneen alumnit Ella Viitasuo ja Nea Ruuskanen, ensimmäinen ylämummovedolla ja toinen sitkeydellä. Kotijoukkueen maalilla Tiia Pajarinen oli varsin mainiossa vedossa ja torjui Espoon yritykset muhevilla kopeilla. ​

Kirjoittaja on Team Kuortaneen joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: