Leijonat.fi

     

Alkuun shh, shh, sitten himmee vire ja voittoon - Kuortane kaatoi sarjakärjen sunnuntaikierroksella

Team Kuortaneen ykköskenttä otti johtajuuden kolmannessa erässä. Team Kuortaneen ykköskenttä otti johtajuuden kolmannessa erässä. Kuva: Virpi Aralinna

Joskus muutama minuutti jääkiekkopelissä muuttaa koko pelin luonteen. Näin kävi, kun Team Kuortane ja Kärpät kohtasivat sunnuntaina Kuortaneella. Lopputulos oli 4-3 Teamin eduksi.


Peli lämmitti niin pelaajat, tuomarit, toimitsijat kuin katsojatkin. Hiki nousi pintaan vain kahdella ensin mainitulla porukalla, mutta muilla lämpö tuli jännityksestä.

Kärpät oli elementissään kaksi erää ja pelin hahmoina heillä olivat Saila Saari ja Jasmin Hulanmäki, jotka tehtailivat kolme maalia pelin puoleen väliin mennessä. Lisäksi Johanna Oksman maalissa hoiti loput paineet.

Team Kuortaneen näkökulmasta peli oli vähän kuin otsikoissa ollut It’s Oh So Quiet -biisi. Pari erää hyssyteltiin, shh, shh - ja sitten rakastuttiin peliin.

Toisessa erässä dramatiikkaa lisäsi maalivahdin vaihto yllättäen ja Kärppien kolmas maali Oona Mäen selän taakse vain viiden sekunnin pelin jälkeen. Oona kokosi itsensä ”himmeeseen” vireeseen tämän jälkeen ja sulki luukut.

Toisella erätauolla kotijoukkueen kopista kuului kapteenin ääni: hei, meill on 20 minuuttia aikaa! Niemisen Petraan kolahti ja kolmannen erän alkuminuuttien aikana hän iski yhdeksän sekunnin välein kaksi maalia.

Se oli vieraille liikaa - pelin ilme muuttui ja lopputulos oli ennustettavissa. Tosin pelin viimeisen maalin Teamin ykköskenttä teki Niina Koukkulan vedosta vasta puolitoista minuuttia ennen pelin loppua. ​

Kirjoittaja on Team Kuortaneen joukkueenjohtaja.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: