Leijonat.fi

     

Naisten SM-sarjassa Ilveksen Sari Kärnä - ”Väsymys on tuttu tunne”

Ilveksen Sari Kärnä on koonnut 23 pelaamassaan ottelussa yhteispisteet 12+10=22. Ilveksen Sari Kärnä on koonnut 23 pelaamassaan ottelussa yhteispisteet 12+10=22. Kuva: Jukka Salminen

Naisten SM-sarjassa pelattiin sunnuntaina tasainen kierros, kun voittajat ottelupareihin saatiin vasta jatkoajan tai voittolaukauskilpailun kautta. Voittoihin ylsivät lopulta Ilves, Espoo United, Lukko ja Kuortane.


Ilveksen Sari Kärnä arvosti joukkueensa voittoa kolmantena sarjataulukossa olevasta KalPasta.

- Voitto oli tärkeä henkisesti playoffseja ajatellen. Jäimme alussa vähän jalkoihin, mutta pääsimme peliin mukaan ja kokonaisuutena pelasimme hyvää kiekkoa.

Ennen kuin ottelukello näytti viittä pelattua minuuttia, oli KalPa karannut 2-0-johtoon, mutta Ilveksen takaa-ajo käynnistyi juuri Kärnän ylivoimamaalilla. Kärnä ratkaisi lopulta myös voittolaukauskilpailussa ottelun tamperelaisille.

Ilves on pudotuspelien häämöttäessä sarjataulukossa kuudentena ja turvassa karsinnoilta, mutta pisteiden valossa sarjakärki on karannut tamperelaisilta kauas.

- Aika tahmea alkukausi on ollut tuloksellisesti. Emme ole pystyneet voittamaan maalin pelejä, Kärnä mietti.

- Joulun jälkeen tekemiseen on saatu huolellisuutta ja jämäkkyyttä. Ajoittain pelaamme jo hyvää kiekkoa, mutta varaa on vielä paljon parantaakin,

Kärnän viime kausi päättyi Suomen mestaruuteen JYP-paidassa, mutta jyväskyläläisten luovuttua sarjapaikastaan hyökkääjä palasi täksi kaudeksi Ilvekseen. Kärnän, 28, uran päätavoitteena siintävät Pyeongchangin talviolympialaiset 2018 Etelä-Koreassa.

Miten Tampere ja Ilves palvelevat tuon tavoitteen saavuttamista?

- Arjessa työn ja huippu-urheilun yhdistäminen on aikamoista taiteilua treenin ja palautumisen kanssa. Väsymys on tuttu tunne.

- Olympialaisia ajatellen tilanne ei ehkä ole kaikista optimaalisin, mutta pyrin korvaamaan määrän laadulla.

 

 

Naisten SM-sarjan tulokset sunnuntaina:

Ilves    - KalPa  6-5 VL (2-3 , 1-1 , 2-1 , 0-0 , 1-0)
Espoo United - HPK   5-4 JA (1-1 , 2-0 , 1-3 , 1-0)
KJT     - Lukko  1-2 JA (1-1 , 0-0 , 0-0 , 0-1)
Kuortane   - Kärpät 2-1 VL (0-0 , 0-0 , 1-1 , 0-0 , 1-0)    

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: