sunnuntai, 17 syyskuu 2017 11:14

Naisten Liigassa Kärppien päävalmentaja Mira Kuisma - ”Voittaminen on yksi arvoistamme”

Kirjoittanut
Päävalmentaja Mira Kuisma Kärppien Naisten Liigan avausottelussa. Päävalmentaja Mira Kuisma Kärppien Naisten Liigan avausottelussa. Taru Nyholm

Viime keväänä Suomen mestaruuden voittaneen Kärppien ideologiaan ei kuulu ”mestaruuden puolustaminen”. Voittaminen sen sijaan on yksi joukkueen tärkeimmistä arvoista.

Kärppien valmentaja Mira Kuisma on lauantaina pitänyt Tampereen Tesoman uudessa jäähallissa kauden ensimmäisen Naisten Liigan ottelupalaverinsa joukkueelleen.

Mitä asioita kävitte läpi?  

- Painotimme luistelua ja yksittäisten tilanteiden voittamista. Peli sen sitten näyttää, että missä menemme.

- Tavoite on, että pelimme on nopeaa. Käännämme peliä nopeasti, reagoimme aktiivisesti tilanteisiin ja puolustamme tiiviisti. Nopeus ja luisteluvoima ovat vahvuuksiamme, jotka lähtevät syvältä myös pelaajien pelillisistä tavoitteista.

Repaleinen harjoituskausi

Kuisma kertoo, että Kärppien pelaajarunko on pysynyt pääosin koossa.

- Muutama kokenut pelaaja päätti uransa viime kauteen, mikä ehkä näkyy materiaalin leveydessä. Niina Koukkula ja Camilla Reinikainen liittyivät vahvuuteemme Kuortaneelta ja omasta akatemiasta nousi edustusjoukkueeseen nuori puolustaja Monica Sarkkinen.

Kuisman mukaan Kärppien kesäharjoittelu eteni alkupuoliskolla suunnitellusti ja varsin eriytetysti.

- Heinäkuussa valmistautumisessa alkoi uusi vaihe kohti tätä kautta, mutta siinä kohtaa moni kärsi loukkaantumisista ja sairasteluista, joten jaksosta tuli varsin repaleinen. Viisikkona ja koko joukkueena harjoittelu on jäänyt vähiin ja harjoitusotteluita on alla vain muutamia.

Avausturnauksessakin Kärppien vahvuudesta puuttui useita pelaajia.

Realistiset tavoitteet

Oulun Kärpät jää historiaan Naisten SM-sarjan viimeisenä mestarina nimiuudistuksen myötä. Alkaneella kaudella pelataan Naisten Liigaa, mikä sopii Kuisman ideologiaan.

- Minulta on täälläkin kysytty lähdemmekö puolustamaan mestarutta. Tilanne on se, että viime kevään jälkeen emme ole puhuneet sanallakaan mestaruudesta, ja se on ihan tietoinen juttu.

- Se oli sen joukkueen juttu ja tämä kausi on tämän joukkueen juttu. Tämä joukkue ei ole voittanut vielä yhtään peliä, Kuisma totesi ennen lauantain avausottelua.

Ensimmäinen voitto kuitenkin kirjattiin Kärpille heti lauantaina, kun se kukisti Bluesin tuloksella 2-3.

- Soitellen emme lähde sotaan, vaan olemme maltillisia realisteja kauden tavoitteiden asettelussa, Kuisma kuvailee.

- Voittaminen on yksi arvoistamme, mutta sen sisälle kuuluu paljon pieniä pelillisiä asioita, jotka toivottavasti pitkässä juoksussa kantavat myös hyvään tulokseen.

Olympiakausi näkyy myös Kärppien arjessa. Joukkueen pelaajista Isa Rahunen, Saila Saari, Niina Mäkinen, Suvi Käyhkö ja maalivahti Anni Keisala ovat olleet mukana maajoukkueen leirityksessä.

Lauantaina 16. ja sunnuntaina 17. syyskuuta Tampereen Tesomalla ovat paikalla kaikki kahdeksan Naisten Liigan joukkuetta ja kahden turnauspäivän aikana kukin joukkue pelaa kaksi ottelua.

Naisten Liigan tulokset lauantaina:
HPK – Ilves 4-2
KJT – Lukko 2-1
KalPa – Team Kuortane 5-2
Blues – Kärpät 2-3

Naisten Liigan ottelut sunnuntaina:
11:00 Kärpät – KalPa (Tesoma 1)
12:00 Team Kuortane – KJT (Tesoma 2)
14:00 Ilves – Blues (Tesoma 1)
17:00 Lukko – HPK (Tesoma 1)

 

• Naisten Liiga tulospalvelussa