Leijonat.fi

       

×

HPK:lla ja Kuortaneella kuuden pisteen viikonloppu Naisten Liigassa

Kuortaneen Emilia Vesa teki maalin ja syötti toisen, kun Kuortane kaatoi KJT:n sunnuntaina 5-1. Kuortaneen Emilia Vesa teki maalin ja syötti toisen, kun Kuortane kaatoi KJT:n sunnuntaina 5-1. Kuva: Pasi Mennander

Naisten Liigassa pelattiin viikonloppuna seitsemän ottelua. Kuuden pisteen pottiin ylsivät HPK ja Kuortane.


Sarjakärki Ilves jatkoi voittojen tiellä, ja kaatoi Lukon lauantaina vieraissa 0-3 maalinteon haasteista huolimatta. Ensimmäisessä ja viimeisessä osumassa viimeistelijänä toimi Riikka Noronen (2+0) ja Anni Rantaselle merkittiin kaksi syöttöpistettä. Ilves johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla Kärppiin, joka on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Kärpät jatkoi vakuuttavaa menoaan, ja sen voittoputki piteni jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun Blues kaatui lauantaina oululaisten käsittelyssä 6-3. Ottelu eteni jännittävänä aina toisen erän loppuun asti, jolloin Blues tasoitti tilanteeksi 3-3 Kärppien sorruttua jäähyilyyn. Kolmannessa erässä kävikin sitten niin, että Jasmin Hulanmäki oli pitelemätön ja osui kahdesti, mitä tarkoitti hänelle myös hattutemppua (3+0). Saila Saari puolestaan tehoili pisteet 2+1 ja Isa Rahunen keräsi kolme syöttöpistettä. Kärpät hehkuttti Facebook-sivullaan Hulanmäen toista osumaa kolmannen erän alussa Naisten Liigan varmuudella yhdeksi kauneimmista.

Bluesille viikonloppu oli kaksijakoinen. Se hävisi lauantaina Kärpille kolmannen kerran tällä kaudella. Lauantaina sarjakolmonen kuitenkin ryhdistäytyi ja kuittasi kolme pistettä mukaansa Espooseen kaatamalla KalPan vieraissa 3-4. Sunnuntaina KalPaa vastaan meinasi tosin mennä jännäksi, kun espoolaisten kolmen maalin johtoasema suli tasatilanteeksi kolmannen erän alussa. Elviira Ylitalo (2+0) onnistui lopulta ajassa 54:40 viimeistelemään espoolaisille ratkaisuosuman.

Sarjanelonen HPK otti viikonloppuna kaksi selvänumeroista voittoa. Lauantaina Kuortane kaatui 5-0 ja maalivahti Meeri Räisänen ansaitsi nollapelin torjuen 21 kertaa. Sunnuntaina HPK vieraili Raumalla ja haki voiton loppuluvuin 1-4. Maalinteossa kahdesti (2+0) onnistui Pihla Hämeenniemi.

Kuortane ansaitsi pitkästä aikaa kaksi voittoa viikonlopulta. Lauantaina sille taipui puhtaasti KalPa luvuin 3-0 ja maalivahti Tiia Pajarinen pelasi kauden toisen nollapelinsä tehden 32 torjuntaa. Sunnuntaina Kuortane kaatoi KJT:n 5-1 ja on sarjassa viidentenä.

Kuudentena olevalle KalPalle viikonloppu oli murheellinen kahden tappion myötä. Lauantaina se taipui Kuortaneelle ja sunnuntaina Bluesille. Kolmen ottelun tappioputki ja sarjataulukossa sija kuusi tuskin tyydyttävät viime kauden pronssimitalistia tässä kohtaa kautta, kun sillä on yhdeksän runkosarjaottelua pelaamatta.

Sarjataulukon häntäpäästä Lukko kärsi lauantaina tappion sarjakärki Ilvekselle 0-3, ja sunnuntaina se kaatui HPK:lle 1-4. Länsi-Suomi kehaisi artikkelissaan Lukon esitystä Ilvestä vastaan, joskin valmentaja Hannu Roosin mukaan raumalaisten ”keppi tärisi” ratkaisupaikoissa. Lukon viikonvaihteen ainoan osuman viimeisteli Maija Koski.

Sarjajumbo KJT kärsi tappiot HPK:lle ja Kuortaneelle, mutta maalivahti Amanda Schubertin sitkeys jaksaa hämmästyttää. 23-vuotias kanadalainen torjuu maalillaan hurjia määriä ottelusta toiseen. Lauantaina HPK:ta vastaan hänelle kirjattiin 55 torjuntaa ja sunnuntaina Schubert ehti kiekon eteen 54 kertaa. Yhteensä Scubert on tällä kaudella 21 pelaamassaan ottelussa tehnyt 923 torjuntaa torjuntaprosentilla 89,18.

Naisten Liigan tulospalvelu

 

Naisten Liigan tulokset lauantaina:
Lukko  - Ilves  0-3
HPK   - KJT   5-0
Kuortane - KalPa  3-0
Kärpät  - Blues  6-3

Naisten Liigan tulokset sunnuntaina:
KalPa  - Blues  3-4
Lukko  - HPK   1-4
Kuortane - KJT   5-1

 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: