Leijonat.fi

       

×

Naisten Liigassa KalPan Tanja Niskanen ensimmäisiin olympialaisiinsa - ”Suomi on kunnianhimoinen”

Kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Tanja Niskanen valmistautuu uransa ensimmäisiin olympialaisiin. Kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Tanja Niskanen valmistautuu uransa ensimmäisiin olympialaisiin. Kuva: Pasi Mennander

PyeongChangin olympialaisissa 10.-22.2.2018 Suomea edustaa 23 pelaajan joukkue. Naisleijonista kaksitoista nousi mukaan olympiajoukkueeseen kotimaisista Naisten Liigan seuroista. KalPasta mukana on hyökkääjä Tanja Niskanen.


- Valinnan takana on vuosien pitkäjänteinen työ, mutta juuri tämän kauden olen elänyt täysin urheilun ehdoilla, mikä on merkinnyt kädestä suuhun elämistä. Olen luonnollisesti äärimmäisen iloinen, että nousin mukaan joukkueeseen. Tämän unelman puolesta olen käyttänyt säästöni, vanhempani ovat tukeneet minua taloudellisesti ja onnekseni myös muutama ulkopuolinen tukija on auttanut minua, Niskanen kertoo.

- Olen pystynyt suuntaamaan kaiken keskittymiseni jääkiekkoon ja tekemään arjen valinnat, harjoitusohjelman ja oheistoimenpiteet puhtaasti urheilun ehdoilla.

Vuosina 2011 ja 2017 MM-pronssia voittaneelle 25-vuotiaalle voimahyökkääjälle olympialaiset ovat uran ensimmäiset.

- Sotshin joukkueesta putosin ihan viimeisessä vaiheessa, mikä oli tiukka paikka, koska olin ollut joukkueen mukana tiiviisti läpi valmistautumisvaiheen. Kyllähän olympialaisissa Leijona-paidassa pelaaminen on pitkäaikainen unelmani, mutta tavoitteemme on osallistumista korkeammalla, Niskanen toteaa vakavasti.

Kuten muutkin Naisten Liigasta olympiajoukkueeseen nousseet pelaajat, myös Niskanen harjoittelee seurajoukkueensa KalPan treenien lisäksi poikapuolen mukana. Niskasen kohdalla haastetta lisää se, että hän asuu perhesuhteidensa vuoksi osan viikosta Tampereella. Harjoittelu on saatu organisoitua sielläkin päässä. Jäällä Niskanen on usein kahdesti päivässä.  

- Maajoukkueen fysiikkavalmentaja Teemu Silius on laatinut harjoitteluni suurimmat linjaukset, missä on huomioitu elämän kokonaispakettini, matkustaminen ja arkiaikataulut. Erityistä huomiota on kiinnitetty harjoittelun rytmitykseen.

Kohti tavoitetta

Leijonien tavoite olympialaisissa on mitali.

- Olemme pelanneet läpi kauden tasaisia otteluita eurooppalaisia joukkueita vastaan, ja on selvää, että meidän lisäksemme mitaleille on muitakin ehdokkaita. Historiallinen voitto Kanadasta noin vuosi takaperin antoi joukkueelle tärkeää uskoa, että Pohjois-Amerikan maat ovat kaadettavissa.

Niskasen suorittaminen läpi kauden on ollut varmaa. Hän on kerännyt KalPan ykkösketjussa 18 pelaamassaan ottelussa yhteispisteet 12+18=30.

- Naisten Liiga on läpi kauden tarjonnut tasaisia kovia pelejä ja palvellut valmistautumistani olympialaisiin.

Periksiantamaton työmoraali

Maajoukkueessa Niskasen vahva luistelu ja korkea työmoraali on huomioitu erikoistilanteissa.

- Saan paljon vastuuta alivoimalla ja työmääräni jäällä on kova. Myös laukaukseni on vaarallinen.

Naisleijonien olympiarutistus käynnistyy 28. helmikuuta Vierumäen jääleiriltä, mistä joukkue jatkaa valmistautumisleirille Etelä-Koreaan. Sunnuntaina  11. helmikuuta Suomi kohtaa olympialaisten avausottelussaan USA:n.

- Suomi on kunnianhimoinen ja periksiantamaton. Me uskomme mahdollisuuksiimme.

• Suomen olympiajoukkue

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: