Leijonat.fi

       

×

Naisten Liigassa KJT palaa joulutauolta nöyränä, mutta ei nöyristellen

KJT:n päävalmentaja Mikko Tourosen mukaan oikotietä ei ole, vaan laadukas arki on ainoa mahdollisuus pelin kehittämiseen. KJT:n päävalmentaja Mikko Tourosen mukaan oikotietä ei ole, vaan laadukas arki on ainoa mahdollisuus pelin kehittämiseen. Kuva: Pasi Mennander

Naisten Liiga palaa viikonloppuna joulutauolta kahden ottelun voimin. Sarjajumbo KJT aikoo jatkaa sitkeästi pelinsä kehittämistä.


Lauantaina sarjajohtaja Ilves saapuu Bluesin vieraaksi Tapiolaan, ja jatkaa sunnuntaina Keravalle, missä kohtaavat sarjan ääripäät, kun KJT haastaa tamperelaiset.

- Vastus on heti tauolta palatessa kovin mahdollinen, mutta lupaan, että olemme parempia kuin edellisen kerran kohdatessamme, KJT:n päävalmentaja Mikko Touronen sanoo.

Joulukuun alussa Ilves murskasi KJT:n luvuin 14-0.

KJT:n kausi on ollut sanalla sanoen vaikea, ja joukkue on voittanut 16 pelaamastaan ottelusta ainoastaan kaksi. Jatkuva häviäminen ei ole helppoa, vaikka ennakoitavissa oli, että voitot tulevat olemaan tällä kaudella vielä harvassa.

- Kauteen lähdimme sillä faktalla, että meillä on nuori joukkue, eikä tulosta voi tuijottaa. Nyt keskittyminen on siinä, että teemme parhaamme korkeimmalla mahdollisella tasolla joka ikinen päivä. Väistämätön seuraus on kehitys, mutta se vie aikaa, ja palkinnot tulevat ajan kanssa. Yksilöiden kehittyminen antaa mahdollisuuden myös joukkueen pelin kehittämiselle, Touronen pohtii.

Laadukas pelaajapolku

KJT:llä on Naisten liigassa neljätoista ottelua jäljellä, joten pisteitä riittää jaettavaksi. Tappioista huolimatta tällä kaudella putoamisen uhkaa ei ole, koska kahdeksan joukkueen Liiga laajenee ensi kaudeksi kymmenen joukkueen sarjaksi.

- Kevätkaudelle lähdemme kohentamaan kokonaisuutta. Meillä on ollut syyspuolella vahvoja hetkiä ja eriä, mutta 60 minuuttia on se kokonaisuus, mihin meidän tulee kontrolloidusti pystyä, Touronen sanoo.

- Ei romahduksia, vaan sitkeää oman pelin kehittämistä ottelusta toiseen. Tavoitteena on kehittää omaa pelitapaa, ja viedä asioita eteenpäin pidemmällä tähtäimellä nykyhetkeä kunnioittaen, päävalmentaja lupaa.

Sarjataulukon tilanteesta huolimatta KJT:ssa on kunnianhimoisille pelaajille tarjolla laajastikin kiitellyt olosuhteet ja harjoittelumahdollisuudet.

- Meillä on seurassa toimiva yhteistyö poikapuolen kanssa. Harjoittelumahdollisuuksia on niin aamujäiden kuin joukkueharjoittelun osalta. Täällä on laadukas pelaajapolku tarjolla, päävalmentaja Touronen kertoo.

 


Naisten Liigan ottelut viikonloppuna:

lauantaina:  Tapiola 2  18:20  Blues - Ilves
sunnuntaina: Kerava     16:50  KJT   - Ilves

 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: