Leijonat.fi

       

×

Naisten Liigassa viikonloppuna kaksi täyttä kierrosta - Ilveksen ote pitää!

Ilveksen Riikka Norosen tehot viikonlopulta oli huimat 4+4. Ilveksen Riikka Norosen tehot viikonlopulta oli huimat 4+4. Kuva: Pasi Mennander

Naisten Liigassa pelattiin viikonloppuna kaksi täyttä kierrosta. Ilveksen hurja vire pitää ja joukkue otti sunnuntaina yhdeksännen perättäisen voittonsa ja johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen Kärppiä.


Ilves kaatoi viikonloppuna Kuortaneen ja KJT:n. Sarjajohtajan viikonvaihteen tehopelaajat olivat Riikka Noronen ja Linda Välimäki, jotka molemmat kahmivat peräti kahdeksan tehopistettä kahdessa ottelussa, Noronen yhteensä 4+4 ja Välimäki 3+5. Vaikka voittolukemat Kuortanettakin vastaan lauantaina olivat melko selvät, ei Ilveksen maalilla pelannut Camilla Kortesniemi ollut viraton, vaan hän teki ottelussa peräti 42 torjuntaa. Sunnuntaina pelikiellosta kokoonapanoon KJT:ta vastaan palannut Sari Kärnä onnistui hattutempussa.

Kärpät haki viikonlopun vierasreissulta neljä pistettä. Lauantaina KJT kaatui selkein luvuin, ja sunnuntaina oululaiset tekivät Bluesia vastaan hienon nousun viimeisessä erässä. Kärpät haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mikä tuottikin tulosta ja Sari Wäänänen tasoitti ajassa 59:16. Jatkoaika ei lisäosumia tuonut ja voittolaukauskilpailussa Minnamari Tuominen oli lopulta pelaaja, joka ratkaisi voiton Bluesille. Kärpät on sarjatulukossa toisena, mutta Blues nousi pisteen päähän.

Bluesille viikonloppu oli viiden pisteen arvoinen. Lauantaina kaatui Lukko ja Jenna Silvonen Bluesin maalilla pelasi nollapelin torjuen kuusitoista kertaa. Sunnuntaina vastassa oli jälleen Kärpät, joukkueiden edellisestä kohtaamisesta oli vierähtänyt vain viikko. Tuolloin Blues hävisi oululaisille voittolaukauskilpailun, mutta sama ei toistunut. Maalinteossa Kärppiä vastaan onnistuivat ylivoimalla Emmi Leinonen (1+1), Danielle Rozon ja voittolaukauskilpailussa Bluesille voiton varmistanut Minnamari Tuominen. Bluesin Mira Huhta pelasi Kärppiä vastaan uransa 300. pääsarjaottelun. Kolmantena sarjassa oleva Blues on tehnyt sarjakärki Ilveksen jälkeen toiseksi eniten maaleja, 74, mutta tehotilastossa ensimmäinen espoolainen löytyy sijalta 11. Espoossa tehot jakautuvat.

Sarjataulukon neloselle HPK:lle viikonloppu oli kaksijakoinen. KalPalle se joutui kotonaan taipumaan tylyin lukemin lauantaina, mutta sunnuntaiksi peli-ilme oli Kuortaneen harmiksi uusittu. HPK:n tahti pysyi tasaisena läpi ottelun ja se teki maalin per erä. Osumissa onnistuivat Pihla Hämeenniemi, Kiti Seikkula ja Esteri Kalliomäki. Meeri Räisänen pelasi Kuortanetta vastaan kauden kolmannen nollpelinsä torjuen ottelussa 42 kertaa.

Alkukauden haasteiden kanssa painineelle KalPalle viikonlopun vierasreissu kera kuuden pisteen oli arvokas. Ensin kaatui HPK ja sitten Lukko. HPK:ta vastaan Johanna Juutilainen onnistui hattutempussa (3+1) ja Iina Kuusela pelasi kauden toisen nollapelinsä torjuen 36 kertaa. Sunnuntaina Lukko pyristeli KalPan tahdissa aina kolmannen erän puoliväliin asti, jolloin tilanne oli 2-2, mutta se oli lopulta jälleen Juutilainen, joka iski KalPan voittomaalin ajassa 53:48. Elisa Holopainen (2+0) kaunisteli loppulukemiksi 2-4.

Kuortane juhli viikonvaihteessa lukion 60-vuotispäiviä, mutta juhlahumukaan ei siivittänyt sarjataulukossa kuudentena olevaa joukkuetta parhaaseen vetoonsa. Kotijoukkue kärsi molemmissa otteluissaan tappion, ja joukkueen  viikonlopun ainoan osuman Ilvestä vastaan teki ylivoimalla Jenniina Nylund.

Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä olevalle KJT:lle kyyti oli viikonloppuna kylmää. Joukkue hävisi isoin numeroin, mutta maalivahdeilla riitti tekemistä. Lauantaina Kärppiä vastaan Amanda Schubert torjui peräti 58 kertaa ja sunnuntaina oli Jonna Moilasen vuoro asettua kiekkojen eteen, ja hänelle kirjattiin Ilvestä vastaan 47 torjuntaa. KJT:n maalintekijät Kärppiä vastaan olivat Maria Chavez ja Anni Udd.

Lukon ahdinko sarjan häntäpäässä ei varsinaisesti viikonloppuna helpottanut. Joukkue hävisi molemmat ottelunsa, mutta KalPaa vastaan se pysyi pelissä mukana aina kolmannen erän puoliväliin asti. Lukon maalilla Eveliina Suonpää uurasti molemmat pelit, ja torjuntoja hänelle merkittiin 41 ottelua kohden. Lukon maalintekijöinä KalPaa vastaan onnnistuivat Maija Koski ja Jonna Tapaninen.

 

Tulokset lauantaina:
Lukko    - Blues   0 - 5
HPK      - KalPa   0 - 6
Kuortane - Ilves   1 - 6
KJT      - Kärpät  2 - 7

Tulokset sunnuntaina:
Blues    - Kärpät  3 - 2 VL
Lukko    - KalPa   2 - 4
Ilves    - KJT    14 - 0
Kuortane - HPK     0 - 3

 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: