Leijonat.fi

       

×

KalPan Marjo Voutilainen Naisten Liigasta – ”Kovaa kamppailupelaamista”

Marjo Voutilainen toimii toista kauttaan KalPan päävalmentajana. Marjo Voutilainen toimii toista kauttaan KalPan päävalmentajana. Kuva: Pasi Mennander

Viime kauden pronssijoukkue KalPan syksy on ollut vaikea. Sarjataulukossa joukkue on sijalla kuusi, ja erityisesti kuopiolaisten päästettyjen maalien saldo, 46, on kärkijoukkueisiin verrattuna korkea.


- Alkukausi on ollut myös omiin odotuksiimme nähden haastava, mutta teemme tilanteen korjaamiseksi kovasti töitä. Loukkaantumiset ja sairastumiset ovat osaltaan vaikeuttaneet joukkueen yhteistä harjoittelua, mutta nyt tilanne näyttää valoisammalta, KalPan päävalmentaja Marjo Voutilainen kertoo.

Päävalmentajan mukaan KalPan suoritustaso on ailahdellut niin yksittäisten otteluiden kuin yksittäisten erienkin sisällä liiaksi.

- Paljon olemme joukkueen kanssa keskustelleet vaikeuksista, ja siitä kuinka viime kauden menestyksen jälkeen pystymme kohtaamaan tilanteen, missä emme yllä tavoitteisiimme. Joskus urheilu ahkerasta työskentelystä huolimatta on sellaista, eivätkä solmut kovasta yrityksestä huolimatta aukene heti, Voutilainen pohtii.

- Paljon olemme videolta käyneet läpi mitä voisimme ottelujen sisällä tehdä toisin. Joskus pelaajan tuntemus omista suorituksista jäällä onkin aivan erilainen kuin videon paljastama todellisuus, olympiapronssin ja kaksi MM-pronssia omalla urallaan voittanut päävalmentaja toteaa.

Korkea työmoraali

Voutilainen näkee haasteet mahdollisuutena oppia.

- Vaikeudet ovat antaneet uutta näkökulmaa asioihin. Valmentaminen on vastoinkäymisistä huolimatta tai ehkä juuri niiden ansiostakin hyvin antoisaa työtä ja nautin tästä.

- Erityisen ylpeä olen siitä, että joukkueessa on koko ajan säilynyt vahva usko omaan tekemiseen ja työmoraali on korkea. Pelaajat ovat osoittaneet tilanteessa kypsää ratkaisukeskeisyyttä, Voutilainen kiittelee joukkuettaan.

KalPassa pelaa useita nuorten- ja naisten maajoukkuepelaajia. Heidän harjoitusarkensa on hyvässä järjestyksessä.

- Aamuharjoittelu tapahtuu yhteistyössä poikapuolen kanssa, ja oheisharjoitteluun on osittain mahdollisuus koulussa, ja oman joukkueen harjoittelu kulkee siinä rinnalla.

- Paljon teemme pelaajien kanssa työtä jääkiekon, koulun ja muun elämän yhteensovittamisen kanssa. Oikean elämänrytmin löytäminen kovassa vaatimustasossa on asia, johon nuoret ja aikuisetkin tarvitsevat tukea, Voutilainen toteaa.

Päävalmentaja iloitsee Naisten Liigan entistäkin tiukemmasta kilpailutilanteesta.

- Kuka vaan voi voittaa kenet vain. Tämä kausi on ollut erityisen hyvävauhtista, kovaa kamppailupelaamista ja vääntämistä. Se on erinomainen suuntaus, sillä kontaktit valmistavat pelaajiamme paremmin kansainvälisten kenttien vaatimustasoon, Voutilainen toteaa.


 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: