Leijonat.fi

       

×

Naisten Liigassa Lukon Eveliina Suonpää - ”Sitä oli odotettu!”

Naisten Liigassa Lukon Eveliina Suonpää - ”Sitä oli odotettu!” Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Lukon maalivahti Eveliina Suonpää, 22, tavoittelee paikkaa PeyonChangin olympialaisiin. Suonpää kirii olympiaiskuun uuden kuntovalmentajan avustuksella, ja jääharjoittelu tapahtuu puhtaasti poikapuolen mukana.


Suonpää on pelannut tällä kaudella Naisten Liigassa kymmenen ottelua Lukon maalilla ja tehnyt niissä yhteensä 414 torjuntaa torjuntaprosentin ollessa tasan 90. Raumalaisten kausi on ollut tukala, sillä neljäntoista pelatun ottelun jälkeen joukkue on sarjataulukossa viimeisenä ja päästettyjen maalien saldo on 74.

Miten joukkueessa käsitellään jatkuvaa häviämistä ja kuinka ilmapiiri pysyy myönteisenä?

- Tällä kaudella Lukon asetelma on viime kauteen verrattuna erilainen, mikä osaltaan vaikeuttaa asennoitumista tappioihin. Viime kaudella olimme nousijajoukkue, ja kaikki mitä saavutimme oli plussaa. Silloin nautimme pelkästään siitä, että pääsimme pelaamaan Liigaa.

- Nyt pitää vaan löytää niitä pieniä onnistumisia ja malttaa katsoa asioita vähän pidemmälle. Tällä kaudella ei ole toisaalta tippumisen uhkaa, joten meidän tulee vaan rohkeasti kehittää omaa juttuamme, Suonpää pohtii.

Tämän kauden päätteksi karsintoja ei pelata, koska Naisten Liiga laajennetaan 10 joukkueen sarjaksi kaudelle 2018–19 nostamalla Mestiksen kaksi parasta joukkuetta Liigaan.

Hyvä suunta

Suonpään arki Raumalla on organisoitu olympialaisten ehdoilla.

- Tein töitä koko kesän ja alkusyksyn ja tällä hetkellä harjoittelen täyspäiväisesti. Oma perhe tietysti tukee isosti siinä mukana. Harjoitteluani koordinoi Lukon miesten liigajoukkueen kuntovalmentajan Risto Rosendahl, joka tuli mukaan arkeeni syksyllä.

- Harjoittelu hänen johdollaan on erilaista kuin miten aiemmin olen tähän aikaan vuodesta tehnyt, mutta tulokset osoittavat hyvään suuntaan. Loppukesästä pienet loukkaantumiset kiusasivat, mutta nyt on ollut myös aikaa palautua, joten olen päässyt niistä yli eli aikataulussa ollaan!

Suonpään harjoitusarki tapahtuu yhteistyössä Lukon poikapuolen kanssa.

- Jääharjoitukset teen kaikki poikien kanssa. Aamuisin treenaan B-juniorien ja iltaisin oman joukkueen eli Suomi-sarjassa pelaavana A-nuorten mukana. Kova tempo jäätreeneissä tukee ehdottomasti tavoitettani. Myös mahdollisuus pelata tiukkoja pelejä poikien kanssa on pääkopalle hyvää treeniä.

A-Nuorten Suomi-sarjassa Suonpää on pelannut neljä ottelua. Viime lauantaina Suonpää torjui Naisten Liigassa, kun Lukko otti kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla KJT:n vieraissa 2-1.

- Avausvoitosta tuli aika helpottunut olo koko joukkueelle. Sitä oli odotettu! Parasta voitossa oli, että hallitsimme peliä ja käänsimme sitä nopeasti. Vastus ei ollut sarjan kärkipäästä, mutta nähtävissä oli asioita, joita pystymme rohkeasti ja hyvällä itseluottamuksella pelatessamme toteuttamaan myös sarjan muita joukkueita vastaan.


 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: