Leijonat.fi

       

×

Naisten Liigassa Ilves jatkaa sarjakärjessä ja KalPan Nilsson iski viikonloppuna viisi osumaa

KJT:n maalivahti Amanda Schubert torjui viikonloppuna yhteensä 126 kertaa. KJT:n maalivahti Amanda Schubert torjui viikonloppuna yhteensä 126 kertaa. Kuva: Pasi Mennander

Naisten Liigassa viikonlopun tulokset kunnioittivat melko johdonmukaisesti sarjataulukon asetelmia, eikä varsinaisia tulosyllätyksiä nähty. Lauantain kärkiottelussa sarjajohtaja Ilves piti pintansa Bluesin kohtaamisessa, mutta joutui sunnuntaina tiukille Kuortaneen kanssa. KalPa-hyökkääjä Matilda Nilsson oli hirmuvireessä viikonlopun viidellä osumallaan.


Ilves otti sunnuntaina viidennen peräkkäisen voittonsa, ja joukkueen pistesaalis viikonlopusta oli viisi pistettä. Lauantaina Bluesia vastaan Ilveksen tehopelaajat olivat Linda Välimäki (1+2) ja kahdesti osunut Riikka Noronen. Sunnuntaina kaksi maalia merkittiin Linda Välimäellä. Toinen Välimäen osumista Kuortanetta vastaan syntyi voittolaukauskilpailussa. Välimäki jatkaa pistepörssin kärjessä kokonaistehoilla 16+10=26.

Kärppien vierasturnee Raumalla ja Hämeenlinnassa toi joukkueelle täyden kuuden pisteen potin. Lauantaina Lukko jäi oululaisten käsittelyssä täysin nollille. Sekä Lukkoa että HPK:ta vastaan oululaisten maalinteon aloitti Saija Tarkki, jonka kokonaistehot viikonlopusta olivat 3+1. Saila Saari oli myös vahvassa vedossa ja ansaitsi molemmissa otteluissa maalin ja syöttöpisteen. Kärppien vahva viikonloppu palkitsi myös sarjataulukossa, ja joukkue nousi toiseksi.

Blues pelasi viikonloppuna vain yhden ottelun kohdatessaan sarjakärki Ilveksen. Tamperelaiset ennättivät Tesomalla jo 4-0-johtoon, kunnes vierasjoukkue virkistyi ja aloitti kiivaan takaa-ajon Mira Huhdan (1+1) kavennuksella. Lopulta Ilves osoittautui paremmaksi 6-4-lukemin, mikä pudotti espoolaisten asemia taulukossa. Blues kohtaa KJT:n keskiviikkona.

HPK aloitti lauantaina maajoukkuetauon jälkeen takkuillen, kun KalPa iski alivoimalla jo kahden minuutin kohdalla kiekon HPK:n Meeri Räisäsen selän taakse. Hämäläiset kuitenkin heräsivät ja lopulta ensimmäisessä erässä nähtiin kaikkiaan peräti viisi osumaa. KalPa-voitossa HPK:n tehokkaimpina esiintyivät Pihla Hämeenniemi (2+0), Emilia Varpula (2+0) ja Essi Määttä (1+2). Sunnuntaina Kärppiä vastaan HPK sinnitteli 1-1-tasatilanteessa aina viimeiseen erään asti, mutta sitten rivit repesivät, ja oululaiset nousivat voittoon.

Kuortaneelle viikonloppu oli neljän pisteen arvoinen, kun se kaatoi lauantaina kotonaan KJT:n ja venyi sunnuntaina sarjakärki Ilvestä vastaan voittolaukauskilpailuun. Kuortaneen viikonlopun tehopelaajat olivat Sini Karjalainen (2+1) ja Eve Savander (0+3).

KalPan ailahtelevat tulokset saivat jatkoa. Lauantaina HPK löylytti kuopiolaisia lukemin 6-2, mutta sunnuntaina KalPa onnistui kääntämään lukemat Raumalla toisinpäin ja päihitti Lukon. Kuopiolaisten hyökkääjä Matilda Nilsson oli hirmuvireessä. HPK:ta vastaan hän onnistui kerran, mutta sunnuntaina Nilssonin lavasta syntyi peräti neljä osumaa.

KJT:n tappioputki sai viikonloppuna jatkoa, huolimatta maalivahti Amanda Schubertin hurjasta urakoinnista. Lauantaina HPK:ta vastaan Schubert ehätti kiekon eteen peräti 70 kertaa, eikä sunnuntaina paljon helpottanut. Kuortanetta vastaan torjuntoja kanadalaiselle kertyi 56. Kaiken kaikkiaan Schubert on kymmenessä pelaamassaan ottelussa tehnyt yhteensä 424 torjuntaa, ja hänen torjuntaprosenttinsa on 89.64.

Lukko ei onnistunut parantelemaan tilannettaan sarjan häntäpäässä ja jäi lauantaina Kärppiä vastaan täysin nollille. Sunnuntaina raumalaiset onnistuivat sentään kahdesti maalinteossa. Elviira Ylitalo osui ylivoimalla ja Maija Koski kirjasi toisessa erässä itselleen kauden ensimmäisen maalinsa.

 

 

Naisten Liigan tulokset lauantaina:
Ilves  - Blues  6 - 4
HPK   - KalPa  6 - 2
Kuortane - KJT   5 - 2
Lukko  - Kärpät  0 - 4

Naisten Liigan tulokset sunnuntaina:
HPK   - Kärpät  2 - 4
Lukko  - KalPa  2 - 6
Ilves  - Kuortane 3 - 2 VL

 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: