Leijonat.fi

       

×

Kärppien Isa Rahunen - ”Tavoitteemme on loistaa kirkkaissa valoissa”

Kärppinen Isa Rahunen, 24, voitti viime kaudella Suomen mestaruuden ja MM-pronssia. Kärppinen Isa Rahunen, 24, voitti viime kaudella Suomen mestaruuden ja MM-pronssia. Kuva: Pasi Mennander

Kärppien kapteeni Isa Rahunen tähtää täysillä PeyonChangin olympialaisiin. Puolustajan opintoaikataulua on kevennetty, ja jääharjoittelu tapahtuu yhteistyössä poikapuolen kanssa.
 


Rahunen oli yksi Naisten Liigan pelaajista, joka osallistui Naisleijonien mukana Tampassa marraskuussa (2. - 12.11.2017) pelattuun neljän maan turnaukseen.

- Olihan se erityislaatuinen reissu. Kohtasimme USAn ja Kanadan molemmat kaksi kertaa, kun turnauspelien lisäksi pelasimme harjoitusottelut molempia maita vastaan. Tällaisia mahdollisuuksia on tarjolla hyvin harvoin.

- Suomessa moni näkee ehkä pelkät tappiolukemat, mutta tuloksen takana maajoukkueessa on tapahtunut valtavaa kehitystä niin joukkueen kuin yksilöiden pelissä. Tuolla tasolla pienimmätkin virheet näkyvät tulostaululla, ja siinä mielessä se on raakaa peliä, mutta äärimmäisen opettavaista, Rahunen totetaa.

- Fakta on, että olemme kuroneet välimatkaa Kanadaan ja USA:han kiinni, ja helmikuussa tavoitteemme on loistaa olympialaisten kirkkaissa valoissa.

Arki tähtää olympialaisiin

Pohjois-amerikkalaisten kohtaaminen on myös henkilökohtaisella tasolla monelle pelaajalle tärkeä oman kyvykkyyden mittari.

- Nykypäivänä pystyn kohtaamaan maailman kovimmat kiekkoilijat omilla vahvuuksillani, ja toteuttamaan osaamistani jäällä myös kiekollisena, Rahunen kertoo.

Rahusen arkiharjoittelu tapahtuu osittain poikapuolella.

- Näen, tunnen ja koen jo käytännössä ne hyödyt jäällä, mitä poikapuolella harjoittelu on itselleni tuonut. Peliini on tullut joka tavalla vauhtia lisää, Rahunen kertoo.

Rahunen opiskelee sairaanhoitajaksi, mutta hyvässä yhteistyössä koulun kanssa hän on pystynyt keventämään kuluvan lukuvuoden opinto-ohjelmaansa, jotta valmistautuminen olympialaisiin on parasta mahdollista.

- Viikossa minulle tulee 6-7 jääharjoitusta, joista 3-4 tapahtuu poikapuolen mukana. Kärpissä järjestely on onnistunut joustavasti, mikä on äärimmäisen tärkeää kehitykseni kannalta.

Bussijaloista eroon

Hallitseva Suomen mestari Kärpät on sarjataulukossa kolmantena. Pakkina pelaava Rahunen on tehnyt kymmenessä ottelussa tehot 4+12=16.

- Naisten Liigassa pelaajien taitotaso ja pelin vauhti nousee kausi kaudelta. Syyskuussa pelattu liigan avausturnaus Tampereella oli mahtava kokemus, niin yhteisöllisyyden kuin pelillisen annin puolesta, Rahunen kehuu.

- Henkilökohtaisesti pidän Naisten Liigan pelejä tarkoituksenmukaisena myös omassa kehityksessäni, koska saan isoa vastuuta johtavassa roolissa ja pelaan paljon yli- ja alivoimaa. Se vahvistaa itseluottamustani ja auttaa minua suorittamaan entistä paremmin jäällä.

Viikonloppuna Kärpät kohtaa Lukon ja HPK:n.

- Lauantaina kello 6.30 starttaa bussi kohti Raumaa ja illalla pelin jälkeen on edessä siirtyminen Hämeenlinnaan sunnuntaita ennakoiden. Bussimatkustamiseen on saanut Oulussa tottua, eikä sen saa antaa vaikuttaa omaan pelaamiseen.

- Meillä on hallussa konstit, joilla pääsee ”bussijaloista” eroon.

 

Naisten Liigan ottelut lauaantaina:
Tesoma 1  12:30  Ilves  - Blues
HML hh   15:00  HPK   - KalPa
Kuortane  15:30  Kuortane - KJT
Rauma 2  17:15  Lukko  - Kärpät

Naisten Liigan ottelut sunnuntaina:
HML hh   14:00  HPK   - Kärpät
Rauma   15:15  Lukko  - KalPa
Tesoma 1  16:00  Ilves  - Kuortane

 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: