Leijonat.fi

       

×

Naisten SM-sarjassa Espoo United varmisti suoran välieräpaikan runkosarjan päätöspelissään — ”Merkitys suuri”

Linda Välimäki voitti runkosarjan pistepörssin kokonaistehoilla 29+31=60. Linda Välimäki voitti runkosarjan pistepörssin kokonaistehoilla 29+31=60. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Espoo United voitti sunnuntaina runkosarjan päätösottelussaan Kuortaneen 3-2. Voitto varmisti espoolaisille runkosarjan toisen sijan ja suoran välieräpaikan.


Lauantaina Oulussa Espoo United hävisi Kärpille lukemin 2-3. Tulos tarkoitti, että Kärpät varmisti runkosarjan voiton ja espoolaisten toinen sija ja suora välieräpaikka jäi odottamaan sunnuntain Kuortane-pelin lopputulosta.

- Perjantaina lähdimme pelireissuun, ja lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan pelasimme ottelun alussa varmasti kauden parasta peliämme tähän mennessä, Espoo Unitedin hyökkääjä Linda Välimäki kertaili viikonlopun tapahtumia.

- Emme kuitenkaan saaneet onnistumista maalin muodossa ja Kärpät pääsi peliin mukaan. Lopussa meillä oli vielä paikat tasoittaa peli, mutta toisaalta oli siinä Kärpilläkin paikkoja lisätä johtoaan.

Ratkaisu sunnuntaina

Ennen sunnuntain kierrosta KalPa oli ottelun enemmän pelanneena kaksi pistettä edellä Espoo Unitedia sarjataulukossa.

Kuortaneella espoolaiset aloittivat pirteästi ja johtivat peliä ensimmäisen erän jälkeen Emmi Leinosen ja Ella Viitasuon maaleilla 2-0.

Kotijoukkue ehti kuitenkin tasoihin viimeisessä erässä.

- Mira Huhta teki ratkaisevan 3-2-taistelumaaliin, jonka jälkeen puolustimme kurinalaisesti, Välimäki kertaili ottelun intensiivisiä loppuhetkiä.

KalPa jäi lopulta runkosarjan kolmanneksi ja pisteen päähän Espoo Unitedista.

- Suoran välieräpaikan merkitys on mielestäni suuri. Puolivälierät pelataan tiheään tahtiin ja tasainen runkosarja osoitti, että niissä voi tapahtua mitä tahansa, Välimäki pohti.

- Nyt meillä on aikaa hioa kuvioitamme ja pelituntumaa pidämme yllä harjoitusotteluilla, hyökkääjä avasi Espoo Unitedin suunnitelmia.

"Hyvä sekoitus"

Naisten SM-sarja jää maaottelutauolle ennen playoff-vaihetta. Ottelut jatkuvat 25. helmikuuta.

Välimäen oma pelituntuma pysyy yllä, sillä hän edustaa Suomea 8.-12. helmikuuta Euro Hockey Tourin turnauksessa Jyväskylässä, Kouvolassa ja Vierumäellä.

Välimäki asettelee loppukauden tavoitteensa nöyrästi.

- Haluan auttaa joukkuettani voittamaan.

Siinä hyökkääjä on tähän mennessä onnistunutkin ylivertaisella tavalla. Välimäki voitti runkosarjan pistepörssin kokonaistehoilla 29+31=60.

Pörssin kakkossijalle nousi hänen seura- ja ketjukaverinsa Annina Rajahuhta pisteillä 18+26=44.

- Meillä on voittavat maalivahdit ja pelaajissa kokemusta ja nuoruuden innokkuutta. Koossa on hyvä sekoitus, Välimäki arvioi Espoo Unitedin vahvuuksia.

 

Naisten SM-sarjan päätöskierroksen tulokset:

Kärpät  - HPK     2 - 0
Kuortane - Espoo United 2 - 3
KJT   - Ilves    1 - 4

 

Viimeksi muutettu

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: