Antti Seppänen

Antti Seppänen

Lahden Pelicans johtaa Nuorten SM-liigaa, kun takana on seitsemän ottelua. Lahtelaiset ovat voittaneet kaikki ottelunsa puhtaalla pelillä, maalierolla 28-12.

Pelicansin hyökkääjä Waltteri Merelä on Nuorten SM-liigan pistepörssin piikkipaikalla seitsemän ottelukierroksen jälkeen. 20-vuotias Merelä on nakutellut kaikkiaan 14 (2+12) pistettä.

Nuorten SM-liigassa nähdään tällä kaudella seitsemän uutta päävalmentajakasvoa. Tulokaskautensa päävalmentajana kokee kuitenkin vain kolme uutta nimeä. Leijonat.fi esittelee joukkueiden uudet vastuuvalmentajat.

Nuorten SM-liigakausi huipentuu perjantaina Oulun Raksilassa, kun Kärpät ja KalPa ratkaisevat Suomen mestaruuden viidennessä finaaliottelussa. Esittelemme neljän ensimmäisen loppuottelun tilastokärjet.

B-nuorten viikonlopun mitalipeleissä pelaavat Kärpät, TPS, Tappara ja HIFK. Joukkueista kolme on päässyt maistelemaan mestaruushuumaa myös 2000-luvulla. Kärpät, TPS ja HIFK ovat kahmineet tällä vuosituhannella yhteensä yhdeksän Suomen mestaruutta, kolme kukin.

B-nuorten SM-sarjakausi huipentuu viikonloppuna neljän parhaan joukkueen kesken käytävään Finnair Final Four –tapahtumaan Tampereella. Perjantain välierissä kohtaavat TPS ja Tappara sekä Kärpät ja HIFK. Joukkueiden riveissä nähdään myös Liiga-debyyttejään tällä kaudella tehneitä tulevaisuuden huippulupauksia.

Kanadan pääjunioriliigoissa, WHL:ssä, OHL:ssä ja QMJHL:ssä, on siirrytty pudotuspelivaiheeseen. Runkosarjassa tehtiin suomalaisittain historiaa, kun WHL:ssä pelaava Aleksi Heponiemi murskasi aiemman suomalaispelaajien piste-ennätyksen. Linus Nyman vakuutti OHL:ssä, Otto Somppi QMJHL:ssä.

B-nuorten pudotuspelien villi kortti –kierroksen molemmissa ottelusarjoissa ratkaisut venyivät maanantain kolmansiin osaotteluihin. Perjantain ja lauantain otteluissa vierasjoukkueet olivat voitokkaita.

C-nuorten SM-sarjan tilastojen kärkinimeksi nousi karsinta- ja loppusarjojen osalta Kärppien Aatu Räty. Hän hallitsi pistepörssiä niin syys- kuin kevätkaudellakin. Seuraavassa kooste eri tilastokategorioiden ykkösistä.

Nuorten Suomen mestaruudesta kamppailee vielä neljä joukkuetta. Kaikki välierissä mukana olevat joukkueet ovat juhlineet mestaruutta 2000-luvulla. Minkä joukkueen menestys on ollut ikäluokassa parasta kautta aikojen ja miten joukkueet ovat menestyneet 2000-luvulla?

Etsi sivustolta