Leijonat.fi

       

×

BSM: Ilvekselle tärkeät pisteet

Ilves juhli viikonloppuna. Kuva viime kevään B-nuorten SM-sarjan puolivälieräottelusta Ilves-Kärpät. Ilves juhli viikonloppuna. Kuva viime kevään B-nuorten SM-sarjan puolivälieräottelusta Ilves-Kärpät. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

B-nuorten SM-sarjassa runkosarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta. Tampereen Ilves kavensi piste-eroa kuuden parhaan joukkoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan voitettuaan molemmat helsinkiläisjoukkueet.


HIFK oli Ilveksen edessä aseeton, kun tamperelaisten Toni Toivonen johdatti kolmella osumallaan (3+1) joukkueensa selvään 7-2 -voittoon. Jokerit onnistui tarjoamaan Ilvekselle tiukan vastuksen ja se kaatui vasta jatkoajalla maalein 3-2.
 
Kuten edellisessä Ilveksen ja Jokereiden kohtaamisessa, onnistui tamperelaisjoukkue jälleen nousemaan tappioasemasta tasoihin ja lopulta ohi. Tällä kertaa Santeri Kanasen viimeistelemä Ilveksen tasoitusosuma syntyi ajassa 59.57 joukkueen pelatessa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Lassi Thomson maalasi tamperelaisten voitto-osuman, kun pelikello näytti 63.53.
 
Näin Ilves kavensi takamatkaansa kuuden parhaan joukkoon. Se on nyt neljä pistettä viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävää HPK:ta perässä.
 
Myös Blues ja Kärpät pelasivat vahvan viikon molempien otettua otteluistaan täydet kuusi pistettä. Blues kaatoi HIFK:n 4-0 ja KalPan 6-4. Kärpät puolestaan vankisti sarjajohtoaan hakemalla pisteet TPS:lta maalein 4-3 ja Lukolta maalein 2-1.
 
B-nuorten SM-sarjaa on jäljellä kuusi kierrosta. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta pääsevät suoraan pudotuspeleihin. Sarjan seitsemäs kohtaa villi kortti -kierroksella B-nuorten alemman SM-jatkosarjan voittajan ja sarjan kahdeksas kohtaa yhdeksännen. Villi kortti -kierros pelataan paras kahdesta -järjestelmällä. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä.
 
Otteluohjelman, sarjataulukon ja tilastot pääset katsomaan täältä.
 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: