Leijonat.fi

       

×

BSM: Kärppien Arttu Nevasaari – olkapääleikkauksesta pistepörssin kärkeen

Kärppien Arttu Nevasaari on yksi joukkueensa vuonna 2000 syntyneistä pelaajista. Kärppien Arttu Nevasaari on yksi joukkueensa vuonna 2000 syntyneistä pelaajista. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Kärppien kausi alkoi vakuuttavasti, mutta Arttu Nevasaarella syksy oli kuntoutuksen aikaa. Nyt nuori hyökkääjä on toipunut operaatiosta ja valmiina auttamaan joukkueensa voittoon jokaisessa ottelussa.


Kärppien kausi alkoi B-nuorten SM-alkusarjassa vakuuttavasti. Se voitti joukkueen toisensa perään, joskus jopa ylivoimaisesti. Alkusarjan päätyttyä kärppälauma piti ykkössijaa selvällä erolla muihin maalieron ollessa plussalla lähes 70 maalin verran. Varsinaiseen SM-sarjaan lähdettäessä tammikuussa Kärpät joutui kovempaan puntariin. Joukkueensa pistepörssiä johtava Arttu Nevasaari myöntää, että jatkosarjassa joukkue sai huomata joutuvansa pelaamaan koko ottelun täysillä.
 
- Enää ei riittänytkään, että pelattiin yksi erä ja hölläiltiin loppu, 17-vuotias hyökkääjä sanoo.
 
Kärpät on kuitenkin yhä sarjan piikkipaikalla ja valmiina taistelemaan niin runkosarjan voitosta kuin ikäluokan mestaruudesta.
 
- On meillä ollut huonompiakin hetkiä, mutta nyt on taas kulkenut. Pyrimme pelaamaan ehjän loppukauden, nevasaari suunnittelee tavoitteita runkosarjan viimeisille otteluille.
 
Peli kulkee
 
Kärpillä on tällä kaudella melkoisen nuori joukkue. Sen kokoonpanossa on yli 20 vuonna 2000 tai 2001 syntynyttä pelaajaa.
- Se ei ole meille ongelma. Olemme hyvin luisteleva joukkue ja pelaamme hyvin yhdessä.
 
Itsekin vuonna 2000 syntyneen Arttu Nevasaaren omat peliesityksen ovat menneet nousujohteisesti. Kesällä tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen alkukausi meni toipuessa ja pelirytmiin tottumisessa oli hieman haasteita, mutta kevättä kohti hyökkääjän peli on alkanut kulkea yhä paremmin. Todisteena tästä on myös sarjan pistepörssin kakkossija. Jatkosarjan kymmenessä ottelussa Nevasaari on merkkauttanut tililleen kymmenen maalia ja neljä syöttöä.
 
- Nyt koitan pelata hyvin joka ottelussa ja auttaa joukkuetta. Totta kai tavoitteena on päästä mukaan myös ikäluokan viimeiseen maajoukkuetapahtumaan.
 
Lisää treeniä
 
Alle 17-vuotiaat pelaavat kauden päätösturnauksen Venäjällä huhtikuussa.
Maajoukkuetasoon Arttu Nevasaari pääsi tutustumaan jo aiemmin tällä kaudella. Loka-marraskuun vaihteessa pelatussa World Hockey Challenge -turnauksessa Kanadassa hän sai kokea ikäluokkansa kovimpien tason.
 
- Oli hienoa päästä mittamaan omaa tasoa. Aika paljon kovempia pelejä ne olivat, fyysisyyttä ja luistelua pitää itse treenata vielä paljon, Nevasaari vertaa.
 
Koulujärjestelyitä
 
Kärpät jatkaa runkosarjan otteluitaan tänä viikonloppuna länsirannikolla pelaten tänään Turussa TPS:ää vastaan ja huomenna Raumalla Lukon vieraana. Kärppähyökkääjä odottaa molemmista otteluista fyysisiä taistoja.
 
- Viimeksi meillä oli tiukka peli TPS:ää vastaan, kova peli on varmasti edessä nytkin. Lukko tulee myös taklaamaan paljon.
 
Kärppäjoukkue starttasi viikonlopun pelikiertueelleen perjantaina iltapäivällä. Kotona Oulussa ollaan jälleen joskus sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Pitkät pelimatkat vaativat hieman järjestelyitä myös koulun suhteen.
 
- Meillä on kolme kertaa viikossa aamujäät koulun kautta ja urheilulukiossa muutenkin saa onneksi vähän joustoa lukkariin. Täytyy kyllä vähän tehdä läksyjä pelimatkoillakin, Nevasaari kertoo.
 
Viimeksi muutettu

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Kärpät
49
261
-
94
133
2. Blues
49
184
-
122
93
3. TPS
49
175
-
135
89
4. Jokerit
49
187
-
148
84
5. Tappara
49
168
-
141
83
6. Lukko
49
160
-
142
83
7. HPK
49
156
-
136
80
8. HIFK
49
141
-
145
73
9. KalPa
49
146
-
171
70
10. Pelicans
49
120
-
175
51


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: