Leijonat.fi

       

×

BSM: Jörgen Hanneborgilla on riittänyt kiireitä

BSM: Jörgen Hanneborgilla on riittänyt kiireitä Kuva: Jörgen Hanneborg

Jörgen Hanneborg tuli lähes kolme vuotta sitten Suomeen ja Espooseen kehittyäkseen maalivahtina. Peliminuuteista kehittyminen ei ainakaan jää kiinni.


Norjalainen Jörgen Hanneborg oli jo kotimaassaan suomalaisen maalivahtivalmentajan Sam Liebkindin opissa. Liebkind kuitenkin kehotti Hanneborgia lähtemään Suomeen ja kokeilemaan, löytyisikö sieltä hänelle joukkuetta. Hanneborg pääsi näyttämään taitojaan Espooseen ja sai paikan Blues Akatemiasta. Nyt hän on viettänyt Espoossa jo lähes kolme vuotta.
 
- Viihdyn kaupungissa ja joukkueessa. Tämä on hyvä paikka kehittyä. Minulla on tosi hyvä valmentaja, Hanneborg kehuu Bluesin maalivahtivalmentajaa Kalle Harjunpäätä.
 
Blues Akatemia on pelannut B-nuorten SM-alkusarjassa 16 ottelua ja Hanneborg on vartioinut joukkueensa maalia jokaisessa ottelussa. Hänen selkänsä taakse on viimeistelty 49 osumaa, mutta hän on ehtinyt kiekon eteen peräti 652 kertaa. Torjuntaprosentti on tällä hetkellä lähes tasan 93.
 
- On vain hyvä, että saan pelata paljon.
 
Maalivahtina Hanneborg kuvailee itseään teknisesti melko hyväksi. Kehityskohteista ensimmäinen on alivoimapelaaminen.
 
 
Voittoputkessa tauolle
 
Blues Akatemian kausi alkoi takkuisesti ja se hävisi seitsemän ensimmäistä otteluaan saaden niistä vain yhden pisteen. Sen jälkeen suunta vaihtui, viimeisestä yhdeksästä ottelusta tuli 18 pistettä ja maajoukkuetauolle joukkue lähti kolmen ottelun voittoputkessa.
 
- Aloitimme heikosti, mutta olemme parantaneet. Meillä on nuori joukkue, paljon -00 -syntyneitä pelaajia. Taistelemme kuitenkin kovasti pisteistä parempiakin joukkueita vastaan, Hanneborg kuvailee joukkuettaan.
 
Blues Akatemia onkin lähestynyt kymmenen joukkueen rajapyykkiä ja paikkaa ylemmässä SM-sarjassa kovaa vauhtia. Tällä hetkellä se majailee sarjataulukossa kahdentenatoista vain kaksi pistettä kymmenennestä sijasta.
 
- Ylempi SM-sarja on ehdottomasti meidän tavoitteemme. Uskon, että meillä on sinne hyvät mahdollisuudet.
 
 
Perhe käy kylässä
 
Vaikka Jörgen Hanneborg on lähes kolmen vuoden Suomen-visiitillään oppinut kieltä melko hyvin, käy hän keskustelut mieluiten ruotsiksi tai englanniksi.
 
- Ymmärrän lähes kaiken mitä valmentajat sanovat suomeksi, mutta puhuminen on hankalampaa. Suomen kieli on tosi vaikea oppia, hän nauraa.
 
Lukioon ja harjoitteluun keskittyvä Hanneborg viihtyy Suomessa erinomaisesti ja näkee tulevaisuutensakin täällä.
 
- Kaipaan tietenkin perhettäni ja kavereitani, mutta onneksi vanhemmat käyvät luonani noin kerran kuussa, suomalaisen perheen luona asuva maalivahti kertoo.
 
Blues Akatemian pelit jatkuvat jälleen viikonloppuna, jolloin se matkustaa Ouluun Kärppien ja Kiekko-Laserin vieraaksi. Muut ottelut ja sarjan tilastot löydät täältä.

 

Viimeksi muutettu

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Kärpät
49
261
-
94
133
2. Blues
49
184
-
122
93
3. TPS
49
175
-
135
89
4. Jokerit
49
187
-
148
84
5. Tappara
49
168
-
141
83
6. Lukko
49
160
-
142
83
7. HPK
49
156
-
136
80
8. HIFK
49
141
-
145
73
9. KalPa
49
146
-
171
70
10. Pelicans
49
120
-
175
51


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: