Leijonat.fi

       

×

BSM: Blues Akatemia kaatoi Bluesin ja Ilveksen

BSM: Blues Akatemia kaatoi Bluesin ja Ilveksen Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

B-nuorten SM-alkusarja jäi yli kahden viikon mittaiselle maajoukkuetauolle Kärppien pitäessä piikkipaikkaa.


Viikon ehkä yksi iloisimmista yllätyksistä nähtiin Espoossa, kun Blues Akatemia nappasi kuusi sarjapistettä kaataen ensin Bluesin 2-1 Tapiolassa ja sen jälkeen Ilveksen 3-2 Hakametsässä. Voittojen myötä espoolaiset nousivat sarjataulukon jumbosijalta ohi Ässien ja Pelicansin. Muita kuuden pisteen joukkueita tällä viikolla olivat Tappara, HPK, Kärpät ja HIFK.

Tärkeä lenkki Blues Akatemian voitoissa oli maalivahti Jörgen Hanneborg, joka torjui kahdessa ottelussa yhteensä 87 kertaa päästäen taakseen kolme maalia. Hanneborg on pelannut kaikissa joukkueensa 16 ottelussa ja torjunut niissä yhteensä 652 kertaa torjuntaprosentin yltäessä 93,01 prosenttiin.

Lähimmäksi Hanneborgin torjuntalukemia pääsee Pelicansin maalivahti Conrad Mölder, joka on torjunut 487 kertaa pelaamassaan 13 ottelussa (torjuntaprosentti 93,83). Maalivahtitilaston kärkisijaa pitää Kärppien Justus Annunen. Hänen torjuntaprosenttinsa on 94,74 (10 ottelussa).

Pistepörssin kärkipaikkaa pitää Bluesin Petteri Villanen 25 pisteellään (7+18). Pisteen jäljessä kakkosena tulee KalPan Leevi Aaltonen (11+13) ja kolmantena niin ikään kuopiolainen Aleksi Klemetti (8+15). Villanen on pelannut kaikissa joukkueensa 16 ottelussa, Aaltosella otteluita on takana 14 ja Klemetillä 12.

B-nuorten SM-alkusarja jatkuu 10. marraskuuta. Otteluohjelman, sarjataulukon ja tilastot näet täältä.

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: