Leijonat.fi

       

×

BSM: Tässä ovat viimeisten kierrosten panokset

HPK kuuluu B-nuorten SM-sarjan kuntopuntarin kärkijoukkueisiin. HPK kuuluu B-nuorten SM-sarjan kuntopuntarin kärkijoukkueisiin. Kuva: Pasi Mennander

B-nuorten SM-sarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta. Sarjan ykköspaikka on vielä avoinna, samoin viimeinen suora paikka puolivälieriin. Villi kortti -kierrosten paikkojakaan ei ole vielä jaettu.


1. Jokerit (la HIFK v, su JYP k, ke Blues v)

Sarjajohto on kolme pistettä Bluesiin. Jokerit näytti iskukykynsä keskiviikon kärkiottelussa ja otti selkeän voiton ja ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa neljään otteluun. Jääkö lopullinen ratkaisu runkosarjan voitosta päätöskierroksen Blues-otteluun?

2. Blues (pe HIFK k, la Lukko k, ke Jokerit k)

Kolmen kärki on vain neljän pisteen sisällä. Loppuohjelma on edullinen Bluesin kannalta, kun joukkue pelaa kaikki kolme otteluaan kotona. Viimeisistä kuudesta ottelusta on tullut kolme voittoa ja kolme tappiota.

3. HIFK (pe Blues v, la Jokerit k, ke JYP k)

HIFK on pisteen Bluesin takana ja neljä pistettä Jokereista. Perjantain Blues-ottelu näyttää suuntaa – edellisen kohtaamisen Blues vei selvästi 7-3.

4. Ilves (la JYP k, su Kärpät k, ke TPS v)

Ilves on edelleen kiinni pudotuspelien kotiedussa, vaikka joukkue on voittanut viimeisistä 10 ottelustaan ainoastaan kaksi. Sunnuntain Kärpät-ottelun voitolla kotietu varmistuisi. Kamppailu on puhdas kenraaliharjoitus playoffeihin.

5. Kärpät (la Pelicans v, su Ilves v, ke Pelicans k)

Sunnuntain Ilves-pelin taustalla on Kärppien 8-3-voitto edellisestä kohtaamisesta. Varmaa on kuitenkin, että Kärpät ja Ilves kohtaavat puolivälierissä, mutta aloitetaanko sarja Tampereella vai Oulussa?

6. HPK (la TPS v, su Pelicans k, ke Lukko k)

Hämeenlinnalaiset ovat huimassa nousuvireessä. Joukkue hilasi itsensä kuuden joukkoon keskiviikon HIFK-voitolla. Yhdeksän ottelun pisteputkensa aikana HPK on kaatanut mm. kärkijoukkue Jokerit kahdesti.

7. JYP (la Ilves v, su Jokerit v, ke HIFK v)

Pisteen päässä HPK:sta oleva JYP on kärsinyt kahdessa viime ottelussaan niukat tappiot, mutta alla on myös makeita päänahkoja sarjassa ylempänä olevista joukkueista. Kolme vierasottelua sisältävä loppuohjelma on kuitenkin haastava. Villi kortti -paikkakaan ei ole vielä sinetöity.

8. TPS (la HPK k, su Lukko v, ke Ilves k)

Pisteen päässä JYPistä oleva TPS otti jyväskyläläisistä keskiviikkona voiton voittomaalikilpailussa. Lauantain HPK-ottelun voitolla TPS säilyttäisi hyvät mahdollisuudet kuuden joukkoon.

9. Pelicans (la Kärpät k, su HPK v, ke Kärpät v)

Pelicans on TPS:n kanssa tasapisteissä hieman turkulaisia heikommalla maalierollaan. Kotivoitto Kärpistä lauantaina antaisi vielä toiveita paikasta kuuden joukkoon. Edellisten kierrosten tappiot TPS:lle ja Ilvekselle jättivät loppuohjelmaan vielä kovia haasteita.

10. Lukko (la Blues v, su TPS k, ke HPK v)

Lukko hävisi kaksi edellistä otteluaan, mutta otti sitä ennen kotivoitot niin Bluesista kuin HPK:stakin. Sunnuntain TPS-pelissä on vielä raumalaisten iskun paikka.

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: