maanantai, 07 lokakuu 2013 23:36

GHD-tapahtumasta vauhtia jääkiekkoharrastukselle - "Erittäin hyvä laji tytöille"

Kirjoittanut Heidi Viljakainen

Girls Hockey Day tarjoaa tytöille uusia kokemuksia jääkiekon parissa.
- Vaikka jääkiekkoa edelleen pidetään enemmän poikien lajina, on se erittäin hyvä laji myös tytöille, Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä Terhi Mertanen kertoo.

Suomessa jääkiekko on vakiintunut myös naisten ja tyttöjen harrastamaksi lajiksi, ja harrastajia lajin parissa on noin 5000. Mertanen myöntää silti, että edelleen jääkiekko myönnetään enemmän poikien lajiksi. Mertanen kannustaa silti tyttöjä tulemaan kokeilemaan jääkiekkoa GHD-tapahtumaan.

- Girls Hockey Day -päivän aikana tutustuu myös muihin tyttöihin, jotka pitävät jääkiekosta, ja tytöt voivat huomata luistelun olevan paitsi kivaa, myös loistava tapa liikkua ja pitää hauskaa. Totta kai tapahtumassa tutustuu myös uusiin ihmisiin ja saa uusia kavereita.

Itse maajoukkuetaustan omaava Mertanen haluaa muistuttaa, ettei omasta taitotasosta kannata huolestua; GHD-tapahtumaan voivat osallistua kaikki, taitotasosta huolimatta. Hän kannustaa kaikkia jääkiekosta kiinnostuneita tyttöjä tulemaan paikalle.

Mertanen toivoo, että seurat tarjoaisivat tulevaisuudessa enemmän tytöille vaihtoehtoja jääkiekon suhteen. Hän myöntää, että vaikka naiskiekko on lajina kasvussa Suomessa, on se edelleen ”pieni laji ison lajin sisällä”.

- Meillä on arvokisamenestystä naiskiekossa, ja olisi hienoa, jos pystyisimme takaamaan sen myös tulevaisuudessa, Mertanen sanoo.

- Aina tytöille ei ole ollut omia joukkueita, ja edelleenkin törmää asenteisiin, etteivät tytöt voi pelata jääkiekkoa. Totuus kuitenkin on, että tytöillä on paljon taitoa, mikä myös näkyy jäällä. Koko Suomi pitää jääkiekosta, joten olisi hienoa, jos se voisi olla kaikkien laji.

 

 

 

Etsi sivustolta