Leijonat.fi

       

Jääkiekkoliitto mukaan Suomi 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen – Tulevan kauden tavoitteena 100 tyttökiekkotapahtumaa

Suomen Jääkiekkoliitto haastaa jääkiekkoseurat ympäri maan mukaan Suomi 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen. Tavoitteena on, että Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ensi kauden aikana järjestetään 100 tapahtumaa, joissa tytöt pääsevät kokeilemaan ja innostumaan jääkiekosta.
 


Ensimmäinen aalto tapahtumia on luvassa 7.-8. lokakuuta, jolloin vietetään kansainvälistä tyttökiekkoviikonloppua. Girls’ Hockey Day tai tuttavallisemmin GHD-kokeilutapahtumia järjestetään viikonlopun aikana ympäri maan, Maarianhaminasta Ivaloon.

- Odotamme, että lokakuussa sadan GHD-tapahtuman tavoitteesta täyttyy puolet. Jotta tytöt löytävät jääkiekkoharrastuksen pariin tapahtumia tarvitaan kuitenkin pitkin talvea. Esimerkiksi talviolympialaisten aikana naiskiekko on aina hienosti esillä ja tähän ajankohtaan kannattaa myös seurojen panostaa syksyn ohella, tyttökiekon taitovalmentaja Saara Niemi kannustaa.

Aina ei myöskään ole tarpeen keksiä tapahtumaa tyhjästä. Voimia voi yhdistää vaikkapa jonkun muun lajin kanssa tai tytöille voi suunnitella jotain spesiaalia tytöille ja pojille tarkoitetun Leijona-kiekkokoulun yhteyteen.

- Odotan innolla, mikä seuroista ehtii ensimmäisenä mukaan hankkeeseen ja toisaalta mihin lukemaan lopulta päädymme, Niemi haastaa ja innostaa seuroja mukaan talkoisiin.

Ilmoittautuminen mukaan GHD-tapahtumien järjestäjäksi alkaa elokuun alussa. Jääkiekkoliiton verkkosivuille päivitetään listaa mukaan lähteneistä seuroista ja tapahtumista uutisoidaan Jääkiekkoliiton kanavissa säännöllisin välein.

Lue lisää Suomi 100 tasa-arvoteko -hankkeesta: www.tasaarvo100.fi


7.-8.10. vietetään kansainvälistä tyttökiekkoviikonloppua. Kotimaassa viikonloppu kantaa myös lasten kiekon superviikonlopun nimeä: Tytöille suunnattujen kokeilutapahtumien lisäksi valtaosassa seuroja käynnistyvät alle 8-vuotiaille suunnatut Leijona-kiekkokoulut ja myös matalan kynnyksen harrastetoiminnan, Caruna Easy Hockeyn, kausi alkaa monessa seurassa samaisena viikonloppuna.

Viimeksi muutettu

 

 


 


TYTTÖKIEKKO


Jääkiekko on myös tyttöjen harrastus!

Alkuun pääsee olemalla yhteydessä omaan lähiseuraan – varusteiksi riittävät alussa kypärä, luistimet, kaulasuoja, maila ja innokas mieli. Jos kiekkokärpänen puraisee, harrastaa voi seurasta riippuen tyttöjoukkueessa tai yhdessä poikien kanssa.

Tytöille tarkoitettuja jääkiekon kokeilupäiviä (GHD) järjestetään ympäri Suomen, läpi kauden. 7.-8.10. vietetään kansainvälistä tyttökiekkoviikonloppua - tervetuloa mukaan!

 

#100tyttökiekkotapahtumaa järjestäjiä kaudella 17-18:

1) Seinäjoen Kiekkokerho (SKK)
2) Juniori Hermes RY
3) Someron Pallon Juniorit RY
4) Urjalan Sisukiekko
5) Kurikan Ryhti-Jääkiekko
6) Koillis-Pirkan Kiekko (KPK)
7) KJT Hockey Ry
8) Rovaniemen Kiekko Ry
9) LJK Loviisa
10) Sotkamon Kiekko
11) IF Pucken
12) Oulun Kärpät 46 ry
13) Espoon kiekkoseura
14) Alavuden Peli-Veikot
15) Helsingin IFK
16) TUS - Terjärv Ungdoms Sportklubb
17) Juniori-Jukurit
18) Juniori-KalPa
19) TPS Juniorijääkiekko ry
20) JYP Juniorit ry
21) Kolarin Työväen Urheilijat
22) Junior-Pelicans ry
23) Jää-Tiikerit
24) Nivala Cowboys
25) Ylivieskan Jääkarhut ry
26) Oulaisten Jääkobrat ry
27) Limingan Kiekko ry
28) Pyhäjärven Pohti ry
29) Saimaan Pallo ry
30) Vaasan Sportin juniorit ry.
31) Kiekko-Nikkarit ry
32) Juniori-SaPko ry
33) Ilves ry
34) Panelian Raikas ry
35) Kittilän Palloseura
36) Uplakers ry
37) Fortuna ry
38) Sipoon Wolf
39) Kontiolahden Kajastus ry
40) Järviseudun Pallokerho
41) JHT Kalajoki
42) Ähtärin Kiekko-Haukat, KieHa
43) HC Nokia ry
44) TORNION ICE HOCKEY CLUB
45) Kiekko-Laser Juniorit ry 
46) IFK Mariehamn

 

 

Ilmoittaudu mukaan tyttökiekkotapahtuman järjestäjäksi tämän linkin kautta, niin seuranne pääsee hyödyntämään uudistettuja GHD-materiaaleja oman tapahtumansa järjestämisessä. Ilmoittautuminen 7.-8. lokakuuta järjestettävään kansainväliseen tyttökiekkoviikonloppuun päättyy 9. syyskuuta, tämän jälkeen seurat voivat ilmoittaa kaavakkeen kautta muista kauden tyttökiekkotapahtumistaan.

 

 

 


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: