perjantai, 10 helmikuu 2012 12:10

Hotellipäällikkö Jussi Aaltonen: Jääkiekkomies aamusta iltaan!

Kirjoittanut ALUEPÄÄLLIKKÖ KARI KIVIAHO

Aaltonen_Jussi_puheenaiheet.jpg

Puheenvuorot-palstalla pääsee tällä viikolla ääneen nokialainen Jussi Aaltonen. Päivisin hän johtaa Cumulus Hämeenpuisto Tamperetta, mutta iltaisin jääkiekko vie miestä monella eri tavalla…


- Synnyin 1969 ja olin nuoren perheen vilkas ja liikkuva ainokainen. Varhaislapsuuteni asuimme Kaukajärven Muinaishaudankadulla aina koulun aloittamiseen asti. Täällä tuli opittua perusviikarin otteita aina kivien heittelystä ikkunaan ja auton katolla pomppimiseen. Liikunta monessa muodossa oli siis jo oleellinen osa lapsuuttani.

Jääkiekkouran alku:
- Kouluvuoteni vietin Hollolassa perheemme muuttaessa työn perässä Lahden kylkeen. Täällä sain ensimmäisen kosketukseni kunnolla jääkiekon pariin Kiekkoreippaan juniorina. Ulkojäillä tulikin vietettyä mukavia hetkiä runsain määrin. Korvan nipukat poskipäitä myöten olivatkin enemmän aikaa jäässä kuin sulina!

Toiminta selkiytyy ja hotelliala aukeaa:
- Opettajille haasteellisten ja vaiherikkaiden opiskeluvuosieni jälkeen valmistuin Lahden Mukkulan lukiosta ylioppilaaksi 1988. Melko pian tämän jälkeen ilmoittauduin Porin Prikaatiin Säkylään suorittamaan asepalvelusta. Asepalveluksen jälkeen mieli teki isoimmille areenoille ja suuntasin keulan kohti pääkaupunkia ja hotelli Kalastajatorppaa, josta urani hotelli-alalla alkoi.

Välillä ulkomaille:
- 1991 laman kouraistua pahemmin kotimaata päätin karistaa pohjoiset jääkentät hetkellisesti luistimien alta ja suuntasin maiharit jalassa Etelä-Libanoniin UNIFIL-rauhanturvatehtäviin. Lähi-idässä ei ahkerasta yrityksestä huolimatta lopullista rauhaa saatu aikaan, joten oli aika palata hotellien kiehtovaan ja kansainväliseen ympäristöön Helsinkiin.

Hotelli- ja jääkiekkoelämää:
- Monien ja vaiherikkaiden hotelli- ja harrastekiekkovuosien jälkeen, joita vietin Helsingissä ja välillä Vaasassakin, totesin 2002, että synnyinpaikan kaipuu veti kotiseudulle Tampereelle. Muuttohalukkuutta takaisin kasvatti toki erään rakkaan yrittäjähenkisen Karitan löytyminen täältä kotikonnuilta. Erittäin nopeiden liikkeiden jälkeen olimmekin jo alttarilla ja esikoisemme Rene (nyt 8 v.) syntymän jälkeen asustaneet itsemme Nokialle. Perheemme on kasvanut kuopuksella Nooalla (5 v.) sekä koirilla  Yoda ja Cara.

Aaltonen_Jussi_2_puheenaiheet.jpgJääkiekkoharrastus vie jo omaakin aikaa:
- Nykyisessä työssäni Cumulus Hämeenpuiston hotellipäällikkönä olen ollut vuodesta 2006 ja siitä lähtien aktiivisesti niin työn kuin vapaa-ajankin puitteissa mukana jääkiekon kuin muunkin tamperelaisen huippu-urheilun parissa omalla ja edustamani yrityksen pienellä panostuksella.
- Innostukseni jääkiekkoon ei ole koskaan hiipunut vaan päinvastoin oman juniorin into lajiin on toiminut kannustimena aktiivisempaan rooliin jääkiekon parissa. Toimin innolla mukana Nokian Pyryn F-junioreiden jalkapallon sekä jääkiekon toimihenkilönä sekä nyt toista kautta Tappara ry.n johtokunnassa.

Ilmaveivi livenä:
- Oma vapaa-aika kesällä kuluu golfin parissa ja talvet kaukalossa Nokian Pyryn Old Boys-joukkueen mukana aina välillä kansainvälisiä veteraaniturnauksiakin kiertäen. Viimeisin oli Bratislavassa keväällä 2011 ja siinä ohessa tuli käytyä katsomassa livenä Granlundin ilmaveivi  ja muutenkin leijonien huikea peli. Se ensimmäinen kerta kun kävin ulkomailla katsomassa Leijonien peliä oli Tukholmassa keväällä 1995.

Kuvat ja teksti: Kari Kiviaho, aluepäällikkö, Häme

Viimeksi muutettu perjantai, 24 helmikuu 2012 14:57

Etsi sivustolta