Leijonat.fi

       

Hockey-Mama: Vielä yksi kausi

Kausi 2016-2017 on jälleen paketoitu. Suuri Final Four -viikonloppu on takana ja mitalit on jaettu. Onnea vielä kaikille mitalisteille!


Valitettavasti tällä kaudella meidän omat joukkueemme eivät kärkisijoista taistelleet. Kautemme laitettiin pussiin jo pari viikkoa siiten.

Vuodet eivät todellakaan ole veljiä keskenään. Välillä kaikki napsahtaa kohdalleen. Silloin, kun joukkue menestyy, menestyy yleensä myös yksittäinen pelaaja. Väliin osuu myös niitä nahkeampia kausia. Kehitystä ei tulekaan niin kuin ennen tai pelaajan rooli joukkueessa muuttuu. Saattaapa kohdalle osua myös ikävä loukkaantuminen, joka sotkee kauden kokonaan.

Meidän perheellä on takana jo 12 kautta ikäkausijääkiekkoa. Näin keväisin Mamalle tulee kovin usein haikea olo, jopa pieni pelon tunne.  Mitä, jos pojat ilmoittavatkin, ettei heitä enää kiinnosta lätkä, että se oli nyt tässä.  Hokkarit naulaan ja ostarille maleksimaan!

Joillakin perheillä voi olla kovat suunnitelmat ja haaveet lastensa jääkiekkoilun suhteen. Eipä ole ollenkaan harvinaista, että äitien ja isien silmissä vilkkuvat kolme kirjainta, NHL, jo harrastuksen alkuvaiheissa. Meillä asiaan on suhtauduttu aina viileällä järjellä.

Jääkiekko on ihana mutta samalla monella tavalla raadollinen laji. Tänään voit olla loistava, huomenna et mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Jokainen pelaaja kehittyy omaan tahtiinsa. Se kenestä tulee lopulta NHL-tähti, SM-liigan kantava voima tai Mestiksen maalintekijä, on täysi mysteeri. Palaset ehtivät erityisesti juniorikausilla heittää ympyrää moneen otteeseen.

Toki äitinä toivon, että molemmat poikani pääsisivät harrastuksessaan mahdollisimman pitkälle. Saisivat kerättyä kokemuksia ja muistoja elämää varten. Jos harrastuksesta joskus tulee heille ammatti, on se puhtaasti lisäbonus, ainakin äidille.

Erityisesti nyt, kun molemmat poikamme elävät murrosiän myrskyissä, en voi muuta kuin kiittää jääkiekkoharrastusta! Harrastus luo tietyn rytmin poikien elämään. Äidinkään ei tarvitse miettiä, missä ja kenen kanssa jälkikasvu pörrää.

Nyt elämme vanhan ja uuden kauden välistä aikaa. Kaikki on avoinna, mihin suuntaan lähdemme seuraavaksi? Erityisesti nuorempi poikamme hakee harrastukselle uutta suuntaa. Vaikka äitinä kuinka toivonkin, että poika jatkaisi hyvän lajin parissa, päättää hän siitä itse, ja siihen on myös äidin sopeuduttava. Voin vain toivoa, että hänkin jatkaisi vielä, vaikka vaan yhden kauden.

 

 


HOCKEY-MAMA


Tällä palstalla raumalainen, kahden jääkiekkoilevan pojan ja Täydelliset Hockey-Mamat -facebook-sivuston perustaja Anu Elo seuraa jääkiekkoa ja siihen liittyviä asioita lätkä-äidin näkökulmasta.


TÄYDELLISET HOCKEY-MAMAT FACEBOOKISSA


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: