Leijonat.fi

       

×

U20

Nuorten Leijonien joukkueenjohtajan raportti: Pienen kaukalon pelikirjan opiskelu jatkuu

Nuorten Leijonien neljäs turnausottelu päättyi perjantaina niukkaan 3-4-tappioon. Vastustaja USA saa olla kuitenkin todella tyytyväinen lopputulokseen Suomen hallittua kenttätapahtumia melko selkeästi.


Tilastot ovat aina vain tilastoja, mutta tällä kertaa ne kertovat selkeästi Leijonien hallinnasta. Laadukkaat maalintekopaikat Suomi voitti selkeästi ja laukaukset maalia kohden 40-21.

Ensimmäisen erän alku oli selkeää jenkkien hallintaa, Leijonien jäädessä täysin ”lähtötelineisiin”. USA avasi maalitilinsä ajassa 3.46 vahvan päätypelaamisen kautta. Yksi tärkeä osa pelaamista on valmistautuminen, sen asian parantamiseen joukkueen pelaajat ja valmennus tulevat jatkossa paneutumaan ja löytävät varmasti toimintamallit kehittää ottelujen ensimmäisten vaihtojen pelaamista.

Toiseen erään Plymouthin harjoituskeskuksen kapeaan kaukaloon rynnisti vahvasti luisteleva ja kamppailuhalukas Leijona-joukkue. Jokaisesta sekunnista ja sentistä taisteltiin vahvasti.

Kun erää oli pelattu 14.29, oli Suomen joukkue siirtynyt 3-1-johtoasemaan energisen pelaamisen tuloksena – maalintekijöinä Robin Salo, Otto Koivula ja Janne Kuokkanen. Erän aikana näkyi koko joukkueen vahva heittäytyminen pelille ja sitoutuminen tavoitteisiin – pelattiin voittavaa jääkiekkoa.

Ottelun sisällä olevat momentum-hetket on osattava tunnistaa ja hyödyntää. Toisen erän lopussa USA käytti oman momentuminsa ja pystyi kaventamaan ottelun tärkeällä ”pukukoppimaalilla”. Erän loppuun tullut maali antoi jenkeille uskoa ja toisaalta se tuli Suomen kannalta harmittavaan paikkaan.

Kolmannessa erässä Leijonien vahva pelillinen ote jatkui ja kaikki kentälliset pystyivät siirtämään pelin painopisteen USA:n kenttäpäätyyn. Useita hyvistä maalinekopaikoista huolimatta Leijonien maalinteko ei onnistunut. Jenkit onnistuivat ensin tasoittamaan ottelun ajassa 50.26 ja viimeistelivät ottelun voittomaalin ottelukellon näyttäessä aikaa 53.50.

Kukaan joukkueen jäsenistä ei varmasti uskonut, että hyviä tuloksia tulisi helposti, mutta nyt joukkuetta koetellaan todella rajusti. Koko joukkue ja päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämä valmennustiimi tekee vahvasti töitä - henkisesti ja pelillisesti joukkue on kasvanut näiden neljän turnauspelin aikana.

Lauantaina pelattava turnauksen viimeinen ottelu Ruotsia vastaan päivittää hyvin Nuorten Leijonien tämän hetkistä tilannetta.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat turnauksen tulospalvelussa

 

 

Viimeksi muutettuSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: