Leijonat.fi

       

×

He kantavat torjuntavastuuta Nuorissa Leijonissa

Karolus Kaarlehto (vas.), Markus Ruusu ja Veini Vehviläinen kamppailevat kisapaikoista MM-kaukaloon. Karolus Kaarlehto (vas.), Markus Ruusu ja Veini Vehviläinen kamppailevat kisapaikoista MM-kaukaloon. Kuva: Liiga / TuTo Hockey

Nuorten Leijonien joukkue valmistautuu Montrealissa ja Torontossa vuodenvaihteessa pelattavaan MM-turnaukseen. Leiriryhmän mukana on kolme maalivahtia. Leijonat.fi esittelee trion ja tekee koosteen syyskauden peleistä.


Karolus Kaarlehto, TPS
s. 1.9.1997, Turku | 186/75 | Left

Kaarlehto kuuluu TPS:n Liiga-joukkueen rinkiin, mutta debyytti pääsarjatasolla on vielä tekemättä. Tällä kaudella Kaarlehto on pelannut Mestistä TuTon riveissä. Pelaamissaan 17 ottelussa hän torjunut torjuntaprosentilla 92,1 ja pelannut kaksi nollapeliä. Nuorten Leijonien maalilla Kaarlehto on esiintynyt syyskaudella viidessä ottelussa. Viime kaudella Kaarlehto kuului Nuorten SM-liigan kärkivahteihin torjuntaprosentillaan 92,3.

Markus Ruusu, JYP
s. 23.8.1997, Jyväskylä | 188/78 | Left

Tällä kaudella ison harppauksen urallaan ottanut Ruusu on noussut U20-maajoukkueen vakiokasvoksi syksyn turnauksissa. Pääosan syyskaudestaan Ruusu on torjunut Mestistä JYP-Akatemian riveissä. Lokakuussa hän teki debyyttinsä JYPin Liiga-joukkueessa ja torjui kuukauden aikana kolmessa pelissä tilastoin 2,53 / 91,9. Marraskuun lopulla Ruusu pelasi lainalla yhden pelin KooKoon paidassa ja oli HIFK:ta vastaan ottelun ykköstähti nollapelillään. Ruusu on Dallas Starsin vuoden 2015 kuudennen kierroksen varaus.

Veini Vehviläinen, JYP
s. 13.2.1997, Jyväskylä | 184/79 | Left

Viime kaudella läpimurtokautensa pelannut Vehviläinen kuului Liigan parhaisiin tulokkaisiin ja torjui vuodenvaihteessa myös Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueessa. Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo kantoi päävastuuta Pikkuleijonien MM-hopeajoukkueen maalilla keväällä 2015 ja oli kisojen All Stars -maalivahti. Tällä kaudella Vehviläinen on torjunut Liigassa JYP-maalilla yhdeksässä ottelussa tilastoin 2,29 / 91,2. Mestiksessä JYP-Akatemian riveissä Vehviläinen on esiintynyt kuudessa ottelussa.

Viimeksi muutettuSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: