Leijonat.fi

       

×

Nuorilta Leijonilta hyvä nousu - Ruotsi parempi jatkoajalla

Nuorilta Leijonilta hyvä nousu - Ruotsi parempi jatkoajalla Kuva: Timo Bäckman

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue lähti luottavaisena lauantain otteluun isäntämaa Ruotsia vastaan. Alla oli perjantain hyvä ja voitokas ottelu Venäjää vastaan.


Heti ensimmäisessä erässä kuitenkin näkyi, että Ruotsi oli vastustajana Venäjää kovempi, eikä tähän oltu aivan valmiita. Ruotsi oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi, mutta onnistui maalinteossa vasta erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla.

Myös toinen erä alkoi Ruotsin merkeissä ja he siirtyivätkin jo erän puolivälissä turvallisen tuntuiseen 3-0-johtoon. Suomi onnistui kuitenkin kaventamaan erän lopulla, kun siirretyn rangaistuksen aikana Emil Oksanen yllätti tarkalla laukauksellaan Ruotsin maalivahdin. Syöttöpisteen maaliin saivat Arttu Ruotsalainen ja Valtteri Ilomäki.

Toisella erätauolla päävalmentaja Jukka Rautakorpi piti suojateilleen tiukan puhuttelun ja peräänkuulutti suojateiltaan energiaa, effortia ja voitontahtoa. Joukkue ryhdistäytyikin selvästi kolmannessa erässä.

Otto Koivula kavensi ylivoimalla tilanteeksi 2-3, syöttöpiste merkittiin Oksaselle. Suomen hyvä ote pakotti Ruotsin ottamaan aikalisän jo erän alussa. Tämä ei kuitenkaan auttanut, sillä pian aikalisän jälkeen Suomen Nuoret Leijonat tasoittivat pelin. Maalintekijänä oli Urho Vaakanainen, Kristian Vesalaisen vahvan esityön jälkeen.

Hyvistä yrityksistä huolimatta ei voittomaalia saatu aikaiseksi. Näin siirryttiin jälleen jatkoajalle, jossa Ruotsi onnistui sen viimeisellä minuutilla.

Päävalmentaja Rautakorpi luonnehti Ruotsi-peliä enemmän effort-peliksi, kun edellinen Venäjä-ottelu oli ollut enemmän rakennepeliä.
- Leijonat eivät olleet ottelun alussa tämän pelin vaatimalla tasolla mutta pelin edetessä löytyi myös pelaajia, jotka pystyivät nostamaan tasoaan, Rautakorpi sanoi.
- Nousu 0-3-tilanteesta tasoihin on aina hyvä suoritus kansainvälisessä pelissä ja erän lopulla meillä oli mahdollisuus myös ratkaista peli ylivoimalla, kommentoi Rautakorpi. 

Jatkoajan 3-3-pelissä näkyi, että kaikki Suomen pelaajat eivät olleet omissa peleissään tottuneet tähän, koska kaikissa sarjoissa tämä sääntömuutos ei vielä ole ollut käytössä.

Pelaajista Rautakorpi nosti esiin hyviä otteita jatkaneen puolustaja Miro Heiskasen, ottelun aikana parantaneen Arttu Ruotsalaisen sekä Emil Oksasen ja Topi Piipposen.

Turnaus jatkuu Suomen osalta sunnuntaina aamulla, jolloin vastaan asettuu Tshekki kello 11 alkavassa pelissä.

Kirjoittaja on Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat
Turnauksen ohjelma, tulokset ja taulukko

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: