Leijonat.fi

       

×

Sebastian Repo: ”On osoitettava, että ollaan paikkamme arvoisia”

Sebastian Repo iski maalin Valko-Venäjää vastaan. Sebastian Repo iski maalin Valko-Venäjää vastaan. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Leijonaleirissä maanantain Venäjä-ottelun tappio pureskeltiin ja nieltiin varsin pian, sillä lyhyessä turnauksessa ei ole aikaa jäädä märehtimään. Keskiviikkona vastassa on Slovakia.


- Pyritään nollaamaan mahdollisimman pian, että päästään taas hyvään moodiin ja keskittymään tulevaan, hyökkääjä Sebastian Repo jutteli ja virnisti Vili Saarijärvelle, joka pukukoppiin suunnatessaan ojenteli kättään haastateltavien joukkuetovereidensa suuntaan ikään kuin mikrofonia pidellen.

- Turnauksessa pelit tulee nopeasti, joten eteenpäin on siirryttävä nopeasti. Ei siellä vielä illallispöydässä mitään nauruhuutoa kuullut, mutta kumminkin jo jutut lensi, ja nyt on jo tosi hyvä fiilis, Repo summasi tiistaina.

- Sarjapeleissä jos huonosti pelaan niin tykkään vähän rangaista itseäni. Voi olla, että lähden punttisalille paiskomaan rautaa ja purkamaan kiukkua.

- Täällä on pakko paremmin mentaalisesti työstää sitä pettymystä ja koittaa päästä siitä yli. Se on kyllä ihan hyvä, että joukkueenakin sitä puhutaan ja prosessoidaan, sillä joukkueena me myös hävitään.

Pelicans-hyökkääjä myönsi, että joutuu itse henkilökohtaisesti tekemään kovasti töitä, jotta saa pettymyksen pyyhittyä mielestään ja keskityttyä tuleviin koitoksiin.

- Oon tosi huono häviäjä, ja tappiot sapettaa kyllä todella paljon. Lähden aina äkkiä loppulämmöille ja käyn omassa päässä läpi asioita. Sitten suihkuun siitä ja saunan kautta kylmäaltaaseen, ja siinä vaiheessa koittaa jo miettiä seuraavaa päivää ja tulevia pelejä.

”Maanantaina kaksi erää hyvää lätkää”

Suomen seuraavalla vastustajalla Slovakialla on tilillään voitto ja tappio. Kisojen avausottelussaan Slovakia kaatoi Valko-Venäjän maalein 4-2, ja toisesta pelistä tuli kitkerä 0-2-tappio verivihollista Tshekkiä vastaan.  

Joukkueen USHL:ssa pelaava maalivahti Adam Huska on pelannut vahvasti, ja hänen torjuntaprosenttinsa onkin 93.3. Slovakian paras pistemies puolestaan on yhden maalin tehnyt ja yhden tarjoillut Juraj Siska.

- Meille ykkösjuttu on nyt se, että parannetaan omaa peliämme. Se on vähän sellainen prosessi, että kun pystytään peli peliltä parantamaan, niin tulee tulosta.

- Maanantaina pelattiin kuitenkin vajaat kaksi erää hyvää lätkää, joten otetaan sieltä ne hyvät jutut mukaan – liike ja kamppailupelaaminen – ja unohdetaan muu, Repo kommentoi suunnitelmaa keskiviikkoillan otteluun.

Juuri ennen keskiviikon peliä on edessä erityinen hetki koko suomalaisessa kiekko historiassa, kun Teemu Selänteen pelipaita numerolla 8 nostetaan Hartwall Arenan kattoon Ville Peltosen, Saku Koivun, Jere Lehtisen, Raimo Helmisen ja Jari Kurrin seuraksi. Selänne vieraili Nuorten Leijonien kopissa maanantain aamujäiden päätteeksi, ja hetki oli koko joukkueelle unohtumaton.

- Onhan se semmoinen elävä legenda, että kyllä sitä katsoo ylöspäin. Oli ihan uskomatonta, että sen näki livenä, kun se tuli meitä morjestaa ja heittää vähän tipsejä. Kyllähän nyt semmoiselta äijältä tahtookin kuulla vinkkejä ja ottaa ne ilomielin vastaan, Repo tuumaili.

- Hyviä juttuja sieltä tuli. Teemu just sanoi siitä, että kannattaa keskittyä vain siihen seuraavaan vaihtoon ja mennä eteenpäin, eikä miettiä kummemmin. Painotti, ettei saa jäädä kiinni asioihin vaan pitää elää siinä hetkessä täysillä ja nauttii – on tämä ainutlaatuinen tapahtuma ja saadaan kokea niin ainutlaatuisia hetkiä.

Vihdoin joukkueessa

Repo jos joku arvostaa mahdollisuutta päästä pelaamaan leijonapaidassa MM-kotikisoissa. Lahtelainen hyökkääjä valittiin viitisen vuotta sitten Pohjola-leirille muiden ikäluokkansa huippujen tapaan, mutta kutsua U16- eikä liioin U17-maajoukkueen matkaan ei koskaan kuulunut.

Hän oli 17-vuotias, kun kutsu maajoukkueeseen vihdoin ja viimein kävi. Oli vuosi 2013 ja ikäluokka oli U18. Edessä häämöttivät alle 18-vuotiaiden MM-kotikisat, jotka järjestettiin Lappeenrannassa ja Imatralla keväällä 2014.

Tuon kauden 2013-2014 aikana Repo pelasi yhteensä 10 maajoukkuepeliä eri harjoitusturnauksissa, ja hän oli mukana leireillä yksi toisensa perään.

Kun joukkue sitten julkistettiin muutama päivä ennen kisojen alkua, nimi Repo ei löytynyt listalta. Hyökkääjä oli viimeinen joukkueesta pudonnut pelaaja ja hän joutui pakkaamaan kassinsa ja jättämään Lappeenrannan taakseen vain muutama päivä ennen h-hetkeä.

- Kyllähän siinä jännitti ennen kuin joukkue näihin kisoihin valittiin. Olisi ollut tosi kova paikka, jos olisin taas jäänyt ulos jengistä. Eihän kukaan ois halunnut jäädä ulkopuolelle tästä joukkueesta, on tämä niin järjettömän hieno tapahtuma ja ainutlaatuinen tsäänssi.

- Upea juttu, että pääsin mukaan. Nyt on osoitettava, että ollaan paikkamme arvoisia ja joukkueena voitettava näitä matseja.

Täysin tyytyväinen tekemiseensä kahdessa ensimmäisessä ottelussa Repo ei ole.

- Ei ole mennyt itselle toivottuun tapaan pelit - ei sillä tavoin, miten oon tottunut pelaamaan ja miten olisin halunnut, että pelit lähtisi kulkemaan. Mutta parannetaan tästä, otetaan ne hyvät asiat mukaan sieltä omastakin tekemisestä ja mennään eteenpäin.  

Repo myönsi, että maajoukkueessa oman haasteensa tuo myös se, että viereltä löytyy pelikaverit, joiden kanssa ei takana välttämättä ole monta yhdessä pelattua ottelua.

- Kun vierellä on uusia kavereita, niin hetkihän siinä menee ennen kuin klikkaa kimpassa kaikki jutut ja alkaa löytyä sitä kemiaa.

- Ja peli itsessäänkin on hieman erilaista kuin vaikkapa Liigassa, joten siihenkin on totuteltava. Mutta ainakin tässä jengissä kaikki on hyviä jätkiä, niin ei se ainakaan siitä jää kiinni, Repo naurahtaa.  

”Yleisö upeasti tukena”

Repo on syntynyt vuonna 1996, joten hänelle nämä kisat ovat vihoviimeinen tapahtuma juniorimaajoukkueessa. Vaikkei kutsuja ei kaikkien eri ikäluokkien maajoukkueisiin sadellutkaan, hyökkääjälle on kertynyt lukuisia arvokkaita muistoja.

- Junnumaajoukkueesta on vain hyviä muistoja. On se aina niin ainutlaatuista, kun saa tuon leijonapaidan pukea päälle – kylmät väreet tulee joka kerta – ja sitten kun se Maamme-laulu lähtee vielä soimaan…

- On se sanoinkuvaamaton fiilis! Kyllähän täältä saa aina hyvän buustin sinne seurajoukkueeseenkin, kun saa käydä täällä viilettämässä. On nämä mahtavia pelejä ja hieno tunne, kun saa olla tuolla askissa.

Näille nuorille pelaajille sinivalkoisen yleisön edessä pelaaminen on varmasti vielä erityisen hieno tunne, sillä suurin osa Nuorten Leijonien pelaajista ei ole koskaan ennen saanut moisen kotiyleisön edessä pelata.

Maanantai-iltanakin Hartwall Arena oli jälleen tupaten täynnä, ja kun esimerkiksi Aleksi Saarelan 4-5-maalia tarkastettiin videolta minuuttikaupalla, suomalaisyleisö huusi ja rummutti tauotta korviahuumaavasti.

- Oli se käsittämätöntä. Kunnon meteli ja mökki täynnä. Ei ihan noin paljon katsojia ole tuolla ”Pelsunkaan” peleissä ollut koskaan ja eipä se halli ihan noin paljon vetäiskään. Upeasti ollut kotiyleisö meidän tukena, pitänyt ääntä ja tsempannut, Repo kiitteli lopuksi.

 


 


U20 NUORTEN MM-KISAT 2016


Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudesta pelattiin Helsingissä 26.12.2015 - 5.1.2016. Ottelut pelattiin Hartwall Arenalla ja Helsingin jäähallissa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #U20fi #NuoretLeijonat #WJC2016 #WJC2016Helsinki


VIRALLISET SOME-KANAVAT
Twitter
Instagram
Facebook


PÄÄSYLIPUT


LOHKOJAKO
Maan nimeä klikkaamalla kokoonpanoon

A-lohko:
Kanada
Ruotsi
Sveitsi
Tanska
USA

Alkulohko B:
Slovakia
Suomi
Tshekki
Valko-Venäjä
Venäjä


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:
La 26.12. 18:00
Suomi 6-0 Valko-Venäjä kooste
Ma 28.12. 18:00
Venäjä 6-4 Suomi kooste
Ke 30.12. 18:00
Slovakia 3-8 Suomi kooste
To 31.12. 18:00
Suomi 5-4 Tshekki kooste

Neljännesfinaalit:
La 02.01. 18:00
Suomi 6-5 Kanada kooste

Semifinaalit:
Ma 04.01.
16:00 Ruotsi 1-2 Suomi kooste
20:00 Venäjä 2-1 USA

Mitaliottelut:
Ti 05.01. 16:00
Pronssiottelu
Ruotsi-USA 3-8
Ti 05.01. 20:30
Loppuottelu
Venäjä 3-4 JA Suomi


KOKO OTTELUOHJELMA


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT
Suomeksi
Englanniksi


SUOMEN MM-KISAJOUKKUE
Nimeä klikkaamalla esittelyyn!
Maalivahdit:
1 Kaapo Kähkönen
30 Veini Vehviläinen
31 Emil Larmi
Puolustajat:
2 Sami Niku
3 Miro Keskitalo
4 Olli Juolevi
5 Eetu Sopanen
6 Joni Tuulola
7 Niko Mikkola
18 Vili Saarijärvi
Hyökkääjät:
9 Jesse Puljujärvi
10 Roope Hintz
12 Kasper Björkqvist
13 Miska Siikonen
15 Mikko Rantanen
19 Aleksi Saarela
20 Sebastian Aho
21 Antti Kalapudas
23 Sebastian Repo
24 Kasperi Kapanen
25 Julius Nättinen
28 Juho Lammikko
29 Patrik Laine
Johtoryhmä:
Jukka Jalonen, päävalmentaja
Antti Pennanen, valmentaja
Timo Lehkonen, valmentaja
Janne Mälkiä, valmentaja
Kari Lehtonen, maalivahtivalmentaja
Petri Paakki, lääkäri
Hero Mali, fysioterapeutti
Antti Honkaheimo, fysioterapeutti
Sauli Reunanen, fysioterapeutti
Tommi Järvinen, huoltaja
Veli-Pekka Ketola, joukkueenjohtaja
Sami Nuutinen, media manager


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas
Radio-opas
Ylen kisasivut

 


KAIKKI U20:N UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ
 

MM-kotikisojen videoita
Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: