Leijonat.fi

       

×

USA Pikkuleijonia tehokkaampi turnauksen päätöspelissä - "Jätti sopivasti nälkää kevään karkeloihin"

Lauantai oli Plymouthissa järjestettävän viiden maan turnauksen viimeinen pelipäivä. Turnauksen päättävässä USA-Suomi -ottelussa oli panoksena turnauksen voitto. Molemmat joukkueet tarvitsivat ottelusta voiton saavuttaakseen ykkössijan sarjataulukossa.


Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmille joukkueille siunaantui omat maalipaikkansa, mutta ensimmäisessä erässä ei tilastomerkintöjä tehty, erä oli maaliton ja jäähytön.

Toisessa erässä aukesi ottelun maalihanat ajassa 10.51, kun USA siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Bode Wilde ampui kiekon kohti Suomen maalia. Laukaus meni kuitenkin ohi, mutta hyppäsi onnekkaasti pleksistä maalin eteen, josta Jonathan Gruden pääsi siirtämään kiekon Justus Annusen vartioimaan maaliin.

Erässä oli Pikkuleijonilla myös omat paikkansa ja niistä ehkäpä parhain oli Ville Petmanin läpiajo, jonka pääteeksi kiekko päättyi kuitenkin maalin sijasta muikkuverkkoihin. Kahden erän jälkeen taululla oli jalkapallolukemat 1-0 USA:n hyväksi.

Turnauksen voitto ratkaistiin ottelun viimeisessä erässä. Tänään oli  USA:n vuoro voittaa. Ottelun tasaisuudesta kertoo maalia kohti ammuttujen laukausten määrä: Pikkuleijonat voitti laukaukset 34-29.

USA oli hyökkäyspelaamisessaan kuitenkin tehokkaampi. Turnauksen isäntämaa voitti kamppailun lopulta 4-0 tehden kolme maalia viimeisessä erässä.

Pikkuleijonien vyölle tarttui turnauksesta kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti Plymouthissa yhdessä vietetyn viikon seuraavin sanoin:
- Pelasimme viikon aikana yhteensä neljä ottelua, joista jokaisessa kamppailimme voitosta. Kaksi pystyttiin kääntämään omaksi eduksemme ja kaksi tappiota jätti sopivasti nälkää kevään karkeloihin. Osoitimme ennen kaikkea itsellemme, että voimme voittaa jokaisen maan keväällä.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: