Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonat kärsi tappion Venäjä-pelissä - "Maalintekotehokkuudessa on parannettavaa"

Detroitin lähellä sijaitsevassa Plymouthissa oli tänään Pikkuleijonilla toinen pelipäivä. Vastaan asettui reilun viikon ottelupaikkakunnalla leireillyt Venäjä.


Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Tosin maalipaikkoja ensimmäisessä erässä kirjattiin enemmän Suomelle, koska Venäjä kävi istumassa ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana kolme pientä rangaistusta. Maalin asti kiekkoa ei ensimmäisen erän aikana kuitenkaan saatu, vaikkakin maalikehikot helisivät erityisesti Venäjän kenttäpäädyssä.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Ottelu aaltoili molempiin kenttäpäätyihin. Tempo kasvoi välillä ottelussa todella kovaksi, niin kuin kovatasoisessa kansainvälisessä pelissä kuuluukin.

Maalihanat aukesivat ajassa 4.50. Venäjä siirtyi 1-0-johtoon, kun ottelun kuparisen rikkoi Vasili Podkolzin. Toinen erä ei sisältänyt enempää täysosumia.

Kolmanteen erään lähdettiin vastustaja Venäjän johtolukemista 1-0. Päävalmentaja Tommi Niemelä peräänkuulutti erätauolla voimakkaammin maalia kohti pelaamista, koska Venäjä tavoilleen uskollisena puolusti maalinedustan jämäkästi.

Kylmää vettä tuli Pikkuleijonien niskaan kuitenkin kolmannen erän alussa. Pelikello pysähtyi aikaan 2.17 ja Venäjä siirtyi 2-0-johtoon. Verkkoa heilautti Ruslan Iskhakov.

Suomi kehitteli hyvää kiriä ottelu viimeisessä erässä, mutta tänään yrittämistä ei palkittu voitolla, vaan sen korjasi Venäjä lopulta lukemin 4-0. Viimeinen osua syntyi tyhjään maaliin Suomen yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia.

Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi ottelua seuraavin sanankääntein:
- Tänään mentiin kovaa. Olimme hyvin matkassa kolmanteen erään asti, mutta tänään loppukirin rakentelu jäi vähän piippuun. Luonnollisesti maalintekotehokkuudessa on parannettavaa, jos jäämme nollille, mutta vastustaja puolusti myös miehekkäästi.

- Otteissamme oli paljon hyvää ja veimme peliä paikka paikoin hyvin. Jatkossa maalia kohti pelaamisen on parannuttava ja kiekottomien pitää päästä irtokiekoille hanakammin. Tänään palaudutaan ja huomenna ripustellaan uutta matoa koukkuun.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: