Leijonat.fi

       

×

U18 joukkueenjohtajan raportti: Pikkuleijonien voittokulku jatkuu - Jatkoaika toi Suomelle 2-1-voiton Sveitsistä

Jatkoajalla Sveitsi-pelin ratkaissut Kristian Tanus (vas.), Toni Utunen (kesk.) ja Niklas Nordgren (oik.) ovat tehtailleet Sveitsin turnauksessa yhteensä 22 pistettä ennen lauantain päätösottelua. Jatkoajalla Sveitsi-pelin ratkaissut Kristian Tanus (vas.), Toni Utunen (kesk.) ja Niklas Nordgren (oik.) ovat tehtailleet Sveitsin turnauksessa yhteensä 22 pistettä ennen lauantain päätösottelua. Kuva: Pekka Peltola

Pikkuleijonilla oli tänään Sveitsin Zuchwilissä turnauksen kolmas peli. Vastaan luisteli yhden huilipäivän pitämään päässyt isäntämaa.


Kamppailu alkoi Suomen hallinnalla. Maalipaikkoja syntyi kerta toisensa jälkeen ja yhteenlaskettu määrä ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen oli peräti 16. Sveitsi pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä tontilta ensimmäisessä erässä ainoastaan kerran. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt hyvistä yrityksistä huolimatta. Alppimaan maalivahti Stephane Charlin seisoi jalkojen lisäksi välillä päälläänkin pelaten loistavan ottelun.

Toisen erän alku mukaili tuomarilinjan osalta samaa kaavaa kuin muutkin ottelut ja päätuomareiden kädet olivat jäähyjen merkiksi pystyssä kovin herkästi. Pikkuleijonat kuluttikin jäähypenkkiä toisen erän ensimmäisen puolikkaan aikana jopa neljän pienen jäähyn verran. Sveitsi ei päässyt kuitenkaan ylivoimalla ottelun avausmaalia tekemään, vaan siitä vastasi Suomi ajassa 28.31. Matias Maccelli sai hienon syötön Niklas Ylitalolta ja pääsi niittaamaan takatolpalta Suomi 1-0-johtoon suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Sveitsi kehitteli oivan loppukirin kolmannessa erässä ja se palkittiin ainoastaan 38 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppusummeria. Guillaume Anex nosti kiekon maalin edestä yläkulmaan ja ottelun ratkaisu siirtyi jatkoerään.

Suomi hallitsi kiekkoa koko jatkoerän alun ja Sveitsi joutui rikkomaan. Gian Janettin istuessa kahden minuutin rangaistusta syntyi ottelun voittomaali. Niklas Nordgren tarjoili poikittaissyötön Kristian Tanukselle ja Tanus ampui kiekon one-timerilla verkkoon. Näin Suomi pääsi juhlimaan turnauksessa kolmatta perättäistä voittoa lukemin 2-1 (ja).

Päävalmentaja Tommi Niemelä kiteytti ottelun seuraavasti.

- Kolmas peli ja kolmas voitto näissä karkeloissa. Luonnollisesti ottelun voittaminen lämmittää mieltä, tänään jouduimme tekemään siihen kahta aikaisempaa ottelua suuremman työmäärän. Peli sisälsi paljon erikoistilannepelaamista. Alivoimalla kuormaa saaneet pelaajat laittoivat itsensä esimerkillisesti likoon, se oli yksi ottelun ratkaisevimmista tekijöistä.

- Huomenna kamppaillaan turnauksen voitosta Saksaa vastaan ja heillä on hyvä joukkue. Tämän hetkisen tilanteen mukaan siinä ottelussa ratkaistaan myös turnauksen kokonaisvoitto ja sen me ehdottomasti haluamme.

Pikkuleijonien turnauksen päätöspeli Saksaa vastaan alkaa lauantaina Suomen aikaa klo 12.00.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: